Protiv ovisnosti sportom, plesom i glazbom

Baci drogu u koš (M. MIJOŠEK)
Baci drogu u koš (M. MIJOŠEK)

Nastavno na cjelogodišnje preventivne programe kojima svoje građane potiču na zdrav život i navike Grad Pula je u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirao sportsko-edukativne manifestacije pod nazivom "Baci drogu u koš" i "Život bez droge je prva liga", a koje su započele danas na Portarati.

Tamo su se naime okupili učenici sedmih i osmih razreda, po pet predstavnika iz svake škole, a koji su se natjecali u "bacanju lopte u koš". Partneri Gradu Puli u ovome projektu su, kako je rečeno, Udruga AB Original, koji su okupljene razveselili plesom, zatim Udruga Institut, Udruga za rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika UZPIRO, a na Portarati su bili i predstavnici policijske uprave istarske koji su dijelili prigodan informativni materijal. Za mlade su nastupili i članovi pulskog hip hop sastava Via Luče, ali i košarkaši KK Stoja-Pula, KK Pula 1981 i ŽKK Pula.

Drugi dio sportsko-edukativne akcije odnosi se na revijalni malonogometni turnir "Život bez droge je prva liga", u sklopu kojeg će četiri ekipe odmjeriti svoje snage, među njima i predstavnici gradske uprave, policijske postaje Pula, profesori osnovnih škola i novinari, a koji će se održati 10. prosinca u dvorani OŠ Veli Vrh.

- Poruka ovih manifestacija je zapravo kratka "Reci drogi ne!", navela je pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci dodajući kako je njihov cilj i senzibilizirati mlade na probleme ovisnosti i potrebe za zdravim životom. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter