Protiv outsourcinga prikupljeno 428.548 potpisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić izjavio je da su, prema podacima koji su stigli do podneva, sindikati prikupili 428.548 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma protiv izdvajanja pomoćnih poslova u državnom i javnom sektoru, tzv. outsourcinga, te dodao da podaci iz drugih županija još pristižu.

Prikupljanje potpisa za referendum protiv outsourcinga, koje je organiziralo 17 sindikata, završilo je jučer, a Stipić navodi kako podaci o broju potpisa iz drugih županija još pristižu. "Žustro grabimo prema pola milijuna i ne bojimo se da će nam usfaliti", uvjeren je Stipić koji, kako je rekao Hini, potpise planira u Sabor poslati oko 10. srpnja.

Raspisivanje referenduma o outsourcingu očekuje, kaže, nakon provjere potpisa, već početkom jeseni. Iako zakonski nema roka do kada bi ga Sabor trebao raspisati, Stipić poručuje da sindikati neće sjediti skrštenih ruku. "Nećemo dopustiti da Sabor sjedi skrštenih ruku te ćemo ih svako toliko podsjećati na njihovu obvezu", ističe Stipić. Prostora za kompromis, kaže, nema. "Nećemo pristajati ni na kakve pregovore i razgovore s vladom jer nas potpisi građana obvezuju", poručuje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter