Protiv Mišića optužnica za teško ubojstvo

Edi Mišić (CROPIX)
Edi Mišić (CROPIX)

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 29-godišnjega Ede Mišića zbog ubojstva Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo (31), počinjenog 22. kolovoza prošle godine. Ona je tri dana poslije pronađena mrtva.

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Državnog odvjetništva nije naveden identitet optuženog, ali su objavljeni inicijali ubijene Meksikane. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti Mišića za kazneno djelo teškog ubojstva počinjenog na osobito okrutan i krajnje podmukao način.

Kako je opisano u skraćenoj verziji optužnice, Mišića se tereti da je 22. kolovoza 2012. u poslijepodnevnim satima na južnoj padini splitske park-šume Marjan zaskočio Selenu Macedo, koja je kao turist šetala i fotografirala. Snažno ju je uhvatio i spriječio da mu se odupre vezavši joj usta i ruke pripremljenom višeslojnom ljepljivom trakom. Mišića je Meksikanku nakon toga odnio do zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu na vratu od koje je iskrvarila i umrla. Zbog prikrivanja zločina i otežanog pronalaska žrtve, 29-godišnjaku se pripisuje da je tijelo ugurao u udubinu zida i prekrio ga zemljanim slojem sa suhim granjem i sasušenim borovim iglicama te kamenjem.

Splitska je policija Edija Mišića, koji je s roditeljima živio u splitskoj četvrti Smrdečacu, uhitila 3. listopada. Pokazala se ključnom dojava građana. Pretragom stana Mišićevih otkriveno je i da u setu kuhinjskih noževa njegove majke nedostaje upravo nož pronađen na Marjanu. Mišić se branio da mu je ruksak ukraden nekoliko dana ranije, a da Selenu nikad nije vidio, kamoli ubio. Proveo je i dvadesetak dana na psihijatrijskom vještačenju. Stručnjaci iz zagrebačke psihijatrijske bolnice u Vrapču kod Mišića nisu detektirali znakove duševne bolesti.

Splitsko tužiteljstvo tereti Mišića za zločin za koji je predviđena zatvorska kazna do maksimalnih 40 godina. Odlukom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu produljen mu je istražni pritvor da na slobodi ne bi ponovno počinio kazneno djelo, kao i zbog posebno teških okolnosti pod kojima je počinio lanjski zločin. (M. MATANA, Hina)


Podijeli: Facebook Twiter