Protiv kanaliziranja Pazinčice 2.009 potpisa

Aktivisti s peticijom pred zgradom gradske uprave
Aktivisti s peticijom pred zgradom gradske uprave

Organizacijski odbor građanske inicijative "Naš potok" predao je pazinskom gradskom Upravnom odjelu za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo peticiju s 2.009 potpisa kojom se traži odustajanje od projekta Hrvatskih voda koje planiraju "kanaliziranje" vodotoka Pazinčice.

Budući da su dosadašnja iskustva pokazala destruktivnu intervenciju Hrvatskih voda u vodotok Pazinčice uzvodno od sela Ivoli, građani koju su potpisali ovu peticiju izrazili su zapravo neslaganje s projektom koji na isti način predviđa uređenje rijeke uzvodno od mosta Sv. Jožefa na Rijavcu. Na ovaj se način od gradske uprave, Državnog zavoda za zaštitu prirode i Nature Histrice traži da u skladu sa svojim ovlastima zaustave projekt u ovakvom obliku, kaže Nenad Ardalić iz Organizacijskog odbora građanske inicijative "Naš potok".

Dodaje da aktivisti koji su se okupili oko ove inicijative smatraju da treba osmisliti alternativne ekološke načine uređenja Pazinčice kojima će se očuvati i unaprijediti prirodna bogatstva pojasa od Pazinske jame do zarečkog mosta, koje spada u zaštićeno područje "Natura 2000" i kao takvo služi građanima za rekreaciju. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter