Protiv "Cibalije" ipak na Verudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veruda je ipak dobila zeleno svijetlo. Maratonsko telefonsko zasjedanje izvršnog odbora HNS-a zakljuceno je danas popodne povoljno za pulskog prvoligaša. "Istra 1961" moci ce vec od ove subote pa sve do 31. prosinca ove godine svoje domace utakmice igrati na stadionu "Uljanik Veruda". Po tome ce Puljani u subotu popodne na Verudi ugostiti vinkovacku "Cibaliju" i time prvi put u 8. kolu Prve HNL zaigrati pred svojim navijacima. Ono što su svi pulski i istarski ljubitelji nogometa priželjkivali, da mogu gledati prvoligaške susrete, sada ce se konacno i ostvariti.

Vijest je to koja je trebala izazvati potoke šampanjca u pulskom prvoligašu, no kako se za konacnu potvrdu iste trebalo cekati do kasnih vecernjih sati u "Istri 1961" nisu htjeli ništa komentirati. Tko se jednom opece, puše i na hladno.

No, ostvarenje ovog za pulski nogomet iznimno velikog koraka nije prošlo ni lako, ni bezbolno. Izvršni dopredsjednik Ivan Herak lobirao je u Zagrebu medu clanovima izvršnog odbora HNS-a, ali i kod Vinkovcana.

- O ovome što smo radili kako bi nam ipak omogucili da igramo na Verudi mogla bi se knjiga napisati, ali sad je najvažnije da smo uspjeli - javio je telefonom Ivan Herak. - Prošlog smo tjedna dobili podršku Udruge prvoligaša, a sad i "Cibalije", koja je pristala igrati na Verudi. Sve to, uz suglasnost predsjednika HNS-a Vlatka Markovica i pismo namjere pulskog gradonacelnika Borisa Miletica, koji se zauzeo za klub, bili su presudni da nam na koncu tajnik HNS-a Zorislav Srebric ipak napiše dozvolu prema kojoj vec ove subote možemo domace susrete igrati na Verudi. Mi smo s naše strane napravili naš maksimum da dotjeramo stadion, iako reflektore i još neke sitnice nismo mogli postaviti. Prevagnuo je naš najjaci argument, cinjenica što cemo uskoro imati zgotovljen gradski stadion "Aldo Drosina".

Gledatelji ce pak u subotu moci vidjeti i neke novosti na stadionu. Sjedalice su numerirane, a bit ce u funkciji i novi semafor. Usto je renovirana gostujuca svlacionica koja ranije nije zadovoljavala kriterije, a postavljena su i dva nova kontejnera za novinare. Ustanovio je sve to i Matija Crnogorac, clan Odjela za licenciranje, koji je cijeli utorak proveo u Puli, pa je zasigurno i njegovo izvješce pridonijelo konacnom migu s vrha.

Nakon ovoga ostaju otvorena dva pitanja, što ce biti s utakmicom 10. kola Prve HNL u kojem bi u Puli trebao gostovati "Hajduk", buduci da je taj susret trebao ici u vecernjem terminu kako bi bio prikazan u sklopu emisije "Volim nogomet", te što ce biti nakon 31. 12. dokad vrijedi dozvola za igranje na Verudi ukoliko "Drosina" ne bude završena do pocetka proljetnog dijela prvenstva. No to su, barem zasad, stvari o kojima ce u pulskom klubu razmišljati naknadno.


Podijeli: Facebook Twiter