Protiv braće Karabatić podignuta optužnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv francuske rukometne zvijezde Nikole Karabatića i njegovog brata te još 12 osoba podignute su optužnice za namještanje utakmice između Montpelliera i Cesson Sevignea koja je odigrana 12. svibnja ove godine.

"To je noćna mora jer je rukomet moj život, a prije svega život mog oca", izjavio je pred sudom u Montpellieru Nikola Karabatić.

"Bole me te optužbe. Baciti nas novinarima, privesti nas kao lopove. Posvetio sam život rukometu. Mene prikazati kao varalicu, to je neprihvatljivo", kazao je rukometaš.

Braća Krabatić su pušteni na slobodu uz jamčevinu od 4.500 eura za Nikolu i 25.000 za Luku i uz zabranu kontakata s članovima kluba i drugim osobama upletenima u slučaj.

To znači da su braća Karabatić otpušteni iz kluba, izjavio je jedna od njihovih odvjetnika Jean-Marc Phung, dok je drugi odvjetnik Eric Dupont Moretti najavio da će se žaliti na uvjete sudske kontrole koja je nametnuta njegovom klijentu i koja mu brani igranje.

Rukometni klub Montpellier najavio je da će rukometaši, ako im se dokaže krivnja, biti otpušteni.

"Jesam li se ja kladio? Ne, nisam se kladio", kazao je Nikola Karabatioć sucu. "Da li se kladila moja djevojka? Da. Je li mi to rekla? Jeste. Zašto se kladila? To je bilo prije dvije godine kada je pratila momčad Montpelliera i bila je upoznata s prvenstvom", dodao je.

Preostalih pet igrača koji su upleteni u ovaj slučaj su Primož Prošt, Dragan Gajić, Issam Tej, Samuel Honrubia te Mladen Bojinović i četiri osobe koje su kladile i među njima vlasnik bara kojeg se sumnjiči da je bio "mozak operacije".

Sporna utakmica odigrana je 12. svibnja ove godine, a Montpellier je izgubio 31:28, dok je Cesson poslije prvog dijela igre vodio 15:12.

Istraga u Francuskoj je pokrenuta zbog povećanog broja uplata u kladionicama na poraz Monzpelliera, a sumnja se da su supruge i djevojke rukometaša, kao i nekoliko osoba zaposlenih u klubu, uplatili 5.000 eura što im je donijelo zaradu od oko 200.000 eura. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter