Protiv BBC-eva voditelja 500 prijava za pedofiliju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv bivšeg BBC-eva voditelja Jimmya Savilea podneseno je više od 500 prijava za seksualno zlostavljanje djece, objavila je dječja zaklada NSPCC, a prenosi u utorak BBC.

Većina žrtava bila je u dobi između 13 i 15 godina, a najmlađa je imala samo dvije godine. Objavljeni dokumenti otkrivaju i utjecaj koji je Savile imao u psihijatrijskoj bolnici Broadmore gdje je vodio radnu skupinu za reorganizaciju te ustanove. Mediji prenose da je samo u bolnici zabilježeno 16 slučajeva. Ministarstvo zdravstva i BBC najavili su da će izvješće o Savileu objaviti kasnije ove godine. U NSPCC-u kažu da su putem hrabrog telefona primili 50 prijava otkako je u siječnju 2013. objavljeno zajedničko izvješće zaklade i policije.

Podnijele su ih same žrtve, ljudi koji ih znaju i osobe koji posjeduju važne informacije za istragu. Najraniji slučajevi sežu u 40-te godine prošloga stoljeća, a najnoviji su se dogodili 2007. U izvješću stoji da se najviše silovanja dogodilo u prostorijama BBC-a, bolnicama i domovima djece. "Iza te suhoparne statistike nalaze se djeca čiji je živote uništio taj oportunistički seksualni predator", rekao je direktor NSPCC-a Peter Watt. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter