Protest navijača: Vratite nam nogomet!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je u Europi model prijenosa utakmica na komercijalnim televizijama sasvim normalna stvar, ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zbog toga sve više negoduju. Kako se bliži veliki derbi hrvatskog nogometa, pisma protesta se množe iz dana u dan. Jedno od njih objavljujemo u cijelosti.

"Potaknuti činjenicom da utakmice Prve HNL može gledati manje od 15 posto kućanstava u Hrvatskoj i da smo samim time zakinuti, mi ljubitelji nogometa, kroz ovaj oblik protesta želimo ukazati da nogomet sve više prerasta u privilegiju za elite. Ako se uzme u obzir da se dio utakmica prikazuje i na programima koji nisu u osnovnom paketu MAX-TV usluge, dolazimo do još manjeg postotka od gore navedenog", stoji u pismu.

"Paradoksalno je i frustrirajuće da nacionalna TV kuća nije sposobna osigurati prijenose unatoč osiguranom nametu koji MI plaćamo. Podržavamo pokretanje postupka od strane Agencije za tržišno natjecanje protiv Hrvatskog telekoma te se nadamo što skorijem vraćanju nogometa onima kojima i pripada - navijačima". dodaje se. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter