Prosvjeduju poljoprivrednici iz Varaždinske županije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poljoprivredni proizvođači u Varaždinskoj županiji i danas nastavljaju s prosvjedima, odnosno blokadom jednog prometnog traka na ludbreškoj zaobilaznici, do ispunjenja svojih zahtjeva.

Koordinator prosvjeda za Varaždinsku županiju Miljenko Ivanuša potvrdio je Hini da su prosvjednici cijelu noć ostali s traktorima na cesti i da ne odustaju od svojih zahtjeva.

Traže da im se isplate poticaji za prošlu godinu i zaostaci iz 2011. godine, te omogući legalizacija gospodarskih objekata po znatno povoljnijim uvjetima, odnosno oslobodi od plaćanja vodno-komunalnog gospodarstva. Poljoprivrednici traže i da se odrede jasni parametri otkupne cijene mlijeka te postigne dogovor oko prijedloga novog zakona o poljoprivrednom zemljištu.

"Prema informacijama koje sam ujutro dobio, danas bi nam se u prosvjedu trebali pridružiti i poljoprivrednici iz Slavonije. Također, nemamo potvrdu da će danas doći do bilo kakvog sastanka između predstavnika poljoprivrednika te članova Vlade, odnosno resornog ministarstva", rekao je Ivanuša.

Poljoprivrednici iz Krapinsko-zagorske županije privremeno su odustali od za danas najavljenih mirnih prosvjeda u toj županiji. Kako je istaknuo predsjednik Udruge svinjogojaca Stjepan Peček, oni čekaju hoće li do sastanaka i pregovora ipak doći i kakvi će biti eventualni rezultati razgovora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter