Prosvjedovat ce pred crkvom zbog rampe za invalide

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Hvala svima koji ste mi godinama pomagali pri ulasku u crkvu, ali više ne želim da mi pomažete, porucio je kolegama vijecnicima na sadržajnoj sjednici supetarskog Opcinskog vijeca u utorak Gracijano Turcinovic (IDS) prilikom rasprave o ugradnji rampe za kolica na ulaz u župnu crkvu sv. Petra i Pavla.

- Odlucio sam protestirati nakon Uskrsa ispred crkve, a zamolio bih opcinsku upravu da mi omoguci suncobran, kazao je ogorceni Turcinovic, inace predsjednik pazinskog Društva tjelesnih invalida, koji je još prije šest godina zatražio da crkva dobije rampu za invalide.



Nezadovoljan je jer, "sada kada je prilika da se to napravi", naime u tijeku je uredenje mjesnog trga, izgradnja rampe zbog financijskih razloga nije izvjesna.

Nacelnik Mario Bratulic (HDZ) kazao je da podržava izgradnju rampe, ali da konzervatori ne dozvoljavaju da se ništa mijenja na procelju crkve pa je Opcina angažirala projektanta koji je predložio bocni ulaz s rampom, a sada ocekuju ocitovanja supetarskog župnika i pavlina.

Bratulic kaže da se radi o hodocasnickoj crkvi koja bi svakako trebala imati rampu za kolica, dok je predsjednik vijeca Ladislav Turcinovic (nezavisna lista) predložio da se zatraže pisana ocitovanja da bi bilo jasno tko je zauzeo koji stav. (A. DAGOSTIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter