Prosvjedom pred Općinom nije odgodila prodaju kuće

Aleksandra Mandić tijekom prosvjeda u četvrtak  (D. MEMEDOVIĆ)
Aleksandra Mandić tijekom prosvjeda u četvrtak (D. MEMEDOVIĆ)

Ivica Jakara danas je na javnoj dražbi od Općine Medulin kupio, po početnoj cijeni od 336 tisuća kuna, česticu od 178 četvorna metra na kojoj se nalazi polugrađevina od 58,15 kvadrata. Riječ je o djelu kuće u Vinkuranu, na adresi Centar 22, nasuprot dječjeg vrtića, za koju je Aleksandra Mandić smatrala da je u vlasništvu njezine obitelji. Zbog toga je i započela prosvjed ispred općinske zgrade u Medulinu. Nakon održane dražbe Supruga Ivice Jakara je Kristina Jakara, inače polusestra od Aleksandre Mandić. Obitelj Jakara u susjedstvu te, jučer kupljene kuće, posjeduje još nekoliko nekretnina. Ivica Jakara nam je izjavio da je kupnju kuće na adresi Centar 22 učinio kako bi dobio mir kojeg ne bi imao da u njihovom susjedstvu živi Mandić. Da polusestre nisu u dobrim odnosima imali smo prilike čuti prekjučer na prosvjedu i u telefonskom razgovoru, a taj je odnos dodatno pogoršala nekretnina u Vinkuranu u kojoj su donedavno, do smrti, živjele baka i majka od Kristine i Aleksandre.

Aleksandri Mandić je sporno što je to kuća u kojoj je njezina obitelj živjela 50 godina i nakon što su joj umrle majka i baka, prije pola godine, u Općini Medulin odjednom otkrivaju da je ta "obiteljska nekretnina" u vlasništvu Općine i ubrzo je stavljaju na prodaju po zahtjevu obitelji Jakara. Načelnik Goran Buić nam je pojasnio da su otkrili tek prilikom obrade zahtjeva za legalizaciju da je to njihova nekretnina.

Zbog toga što je Općina ubrzo oglasila prodaju netom stečene kuće koju je smatrala da pripada njezinoj obitelji, Aleksandra Mandić je odlučila javno iskazala nezadovoljstvo jer više nema nekretnine, a nema ni novca da kupi drugu. Prvo je u četvrtak postavila šator ispred zgrade Općine u Medulinu. Nakon intervencije komunalnog redara, a potom i zaštitara, šator je preselila na drugu stranu ceste. Policajac joj je ispisao prekršajnu prijavu zbog stavljanja šatora na kolnik i ometanja prometa, a nakon dolaska veće grupe policajaca Mandić uklanja i potom rastavlja šator. Nakon toga na plahti je ispisala sprejem poruke Buiću - da obustavi licitaciju nekretnine. Plahte je stavila na obližnju crkvicu, ali ih je svećenik bacio na pod. Uz to, Aleksandra Mandić je pokrenula potpisivanje peticije protiv izbacivanja teško bolesne obitelji. Tako je opisala svoje i stanje svoje kći. Prikupila je više od 50-ak potpisa onih koji su je podržali protiv izbacivanja iz "općinske kuće od strane Općine isključivo iz razloga da bi se Općina okoristila". (P. GREGOROVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter