Prosvjednicima protiv Wall Streeta oduzeti generatori

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Planovi prosvjednika protiv Wall Streeta da kampiraju u jednom njujorškom parku tijekom cijele zime izjalovili su se u petak kada su im vatrogasci iz sigurnosnih razloga zaplijenili generatore i gorivo.

Po meteorološkim prognozama, prvi ce snijeg u New Yorku pasti vec u nedjelju, a pokret "Okupirajmo Wall Street" (OWS), koji se bori protiv ekonomske nejednakosti, ostao je bez generatora uz pomoc kojih su se prosvjednici grijali, napajali racunala i kuhali u svom kampu koji su podigli prije šest tjedana u jednom privatnom parku u donjem Manhattanu.

- Oni misle da ce nam oduzimanje generatora oduzeti i snagu, ali to apsolutno nije tocno, rekao je glasnogovornik OWC-a Michael Booth.

Njujurški gradonacelnik Michael Bloomberg je izjavio da je zaplijenjeno šest generatora i gorivo jer predstavljaju rizik za sigurnost te da to nije ucinjeno da bi se prosvjednici prisilili na odlazak, kad im vlasti vec ne mogu ništa jer kampiraju na privatnom zemljištu.

Analiticari smatraju da nema nikakve sumnje da se Bloomberg nada da ce prosvjed zgasnuti sam od sebe s pogoršanjem vremenskih prilika i dolaskom zime.


Podijeli: Facebook Twiter