Prosvjednici ce se boriti spektaklima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudionici akcije protiv Wall Streeta u Sjedinjenim Državama odlucili su nakon evakuacije njihovih glavnih tabora u velikim gradovima pribjeci drugim akcijama da bi opstali, javljaju agencije u petak.

Iako još postoje kampovi u Washingtonu i Bostonu, izbacivanje prosvjednika iz šatora u New Yorku sredinom studenoga, zatim u Los Angelesu i Philadelphiji u srijedu zadali su težak udarac tom pokretu koji je izgubio nekoliko najvecih uporišta.

U Washingtonu, gdje prosvjednici protiv Wall Streeta kampiraju u središtu grada, usporedo su se odvijale i srodne manifestacije, poput onih za ocuvanje okoliša i korist umirovljenika. Ispred veleposlanstva Velike Britanije održani su skupovi podrške britanskim radnicima koji su u štrajku.

U New Yorku u petak navecer pocinju 24-satni non stop spektakli blizu Times Squarea, kojima je svrha zauzimanje javnih površina.

U cetvrtak je 15 aktivista krenulo pješice iz Washingtona u Georgiju radi širenja pokreta, a planiraju obici kuce koje su banke zaplijenile i ukazati na poduzeca koja daju otkaze.

Jedan mladi aktivist je rekao da su u pripremi i druge akcije i da se radi o sljedecoj fazi pokreta. On predvida tihe marševe u Washingtonu i najavljuje da ce "glas naroda biti tišina".


Podijeli: Facebook Twiter