Prosvjednica podigla šator pred Općinom Medulin

Prosvjed Aleksandre Mandić ispred zgrade Općine Medulin (D. MEMEDOVIĆ)
Prosvjed Aleksandre Mandić ispred zgrade Općine Medulin (D. MEMEDOVIĆ)

Aleksandra Mandić iz Pule danas ujutro ispred općinske zgrade u Medulinu podigla je šator i započela prosvjed kako bi javno iskazala nezadovoljstvo općinskom odlukom da u petak stavi na javnu dražbu nekretninu koju Mandić smatra da je u vlasništvu njene obitelji.

Nakon upozorenja policije, uklonila je šator i napisala transparente na kojima traži da se navedena licitacija ne održi.

Općinski načelnik Goran Buić veli da je u nedavnom zahtjevu za legalizaciju tog objekta u Vinkuranu otkriveno da je to općinska nekretnina, što do tada nisu znali.

Naime, u listopadu prošle godine, nakon što je preminula majka Aleksandre Mandić koja je živjela u spornoj zgradi, a u siječnju ove godine preminula je i baka Aleksandre Mandić koja je također živjela na toj adresi. Nakon toga podnesen je zahtjev za legalizaciju nekretnine, a uslijed rješavanja papirologije, ustanovljeno je da je zgrada u vlasništvu Općine Medulin.

Načelnik je dodao kako su nekretninu stavili na prodaju temeljem zahtjeva polusestre Aleksandre Mandić, koja je iskazala namjeru kupnje tog objekta. Buić je dodao kako su na zahtjev Aleksandre Mandić odgodili dražbu za mjesec dana, te sutra ističe taj rok, kada će se licitacija i održati.

Također, načelnik je rekao da su prije mjesec dana pokrenuli postupak brisanja boravišta svih osoba koje su prijavljene na toj adresi u Vinkuranu, a među kojima je i Aleksandra Mandić. (P. G.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter