Prosvjedni elektronicki ritmovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pulskom Forumu u subotu su cjelodnevni prosvjed održali clanovi udruge E-Artists koja okuplja DJ-eve, autore i ljubitelje elektronicke glazbe. Ovaj glazbeno-plesni skup trebao je poceti vec u 10 sati, no zbog susnježice koja je ujutro padala, poceo je s kojim satom zakašnjenja.

U popodnevnim se satima tako na Forumu okupilo dvadesetak ljudi koji su uz techno i trance ritmove lagano cupkali i na taj nacin odlucili izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom pulskog gradonacelnika da tvrdavu Fort Bourguignon ustupi Arheološkom muzeju Istre na rok od 20 godina.

Važno je napomenuti da je, prema rijecima predsjednika udruge E-Artists Josipa Brakusa, subotnji prosvjed bio po zakonu i na vrijeme prijavljen policiji, a na jacinu glazbe u popodnevnim satima nije bilo primjedbi okolnih stanara.

U sklopu prosvjeda na Forumu su nastupili DJ-i Alchemy of Sound, Sword&An Ant, Rio, Damian&Welldone, Sale, Just DJs, Obeah, A Secret Source, Korohe Bray, Borut, Pappa Gogo&Boris te DJ Elviss.

Podsjetimo, udruga E-Artists zalaže se da se u Fort Bourguignonu pronade mjesta za razne udruge i glazbene promotore, radionice i likovnjake koji bi zajedno u staroj tvrdavi stvorili multimedijski ambijent.


Podijeli: Facebook Twiter