Prosvjedni autići za županicu Lovrić Merzel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 200 dječjih autića - igračaka ostavili su danas na ulazu u županijsku upravu građani Siska, koji su prosvjedom poručili sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel da je kupovina skupoga i raskošnog službenog automobila audi A6 neprimjerena za županicu jedne od najsiromašnijih hrvatskih županija.

- Do ovog je prosvjeda došlo spontano tijekom rasprave na internetu. Ljude jednako iritira i kupovina novog automobila, kao i nevješto objašnjenje županice Lovrić Merzel da je riječ o povoljnoj kupovini. Pri organizaciji prosvjeda nastojali smo da sve prođe mirno i bez štete, objasnio je Darko Bjelica, jedan od inicijatora prosvjeda organiziranog putem Facebook grupe "Autići za županicu".

Moto prosvjeda je "Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih toliko voli".

- Naša županica, koja je u trećem mandatu, potvrđuje da je sve bahatija. Kupuje skupi auto baš sada kada je i Hrvatska, a posebno naša županija na koljenima. I sada se pojavljuje kao dobrotvorka, jer je navodno spasila kostajnički dječji vrtić od zatvaranja, rekao je književnik Slavko Jendričko.

Na mirnom prosvjedu, na kojem se okupilo nekoliko stotina građana, kao promatrači su došli i predstavnici nekih političkih stranaka i udruga.

Predstavnik udruga Croatorum Kristijan Feljan predlaže da se službeni auto županice Lovrić Merzel, audi A6, proda, a Nives Barakovac iz sisačke Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju ističe da se novac mogao mnogo korisnije iskoristiti za liječenje bolesne djece.

Jednosatni prosvjed ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije protekao je mirno, i bez ometanja prometa.

Sisačko-moslavačka županija je za automobil audi A6 platila 432.941 kunu. Ono što je jako zasmetalo prosvjednike je što je natječajem traženo vozilo s najmanje sedam brzina, snagom motora od najmanje 150 kW, međuosovinskim razmakom od 2.900 milimetara i audioustavom s 10 zvučnika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter