Prosvjedi u Rijeci i Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecani su u subotu nastavili prosvjedovati protiv politickih elita. Na uobicajeni dir od hotela Kontinental do Jadranskog trga i natrag pošlo je sedamdesetak gradana.

Svakome tko se zove Vlado oko 18 sati i 15 minuta nije bilo ugodno. Tada se naime iz nekoliko megafona i više desetaka »suhih« glasnica zaorilo "Vlado, odlazi"! Na Jelacicevom trgu su održani kratki govori, kao i na Jadranskom trgu ispred sjedišta HDZ-a, gdje su prosvjednici takoder govorili, ali i gadali balkon rolama toaletnog papira.

Poznati rijecki prosvjednik Marin Miocic Stošic potom je kolege pozvao da uljudeno pokupe role koje nisu ostale na balkonu. Premijerka je pozvana na odlazak, a moglo se cuti i nekoliko zanimljivih parola poput "pucka kuhinja, to je naša sudbina".

Nije pošteden ni SDP, kojem su se prosvjednici obratili prilikom prolaska pokraj zgrade Grada Rijeke parolama "SDP lopovi, Rijecane ste izdali" ili "SDP, lopovi, Rijeku ste uništili".

Buduci da su prosvjednici, dio kojih je nosio crveno-crne zastave Anarhosindikalista, prilicno miroljubivi, nije bilo ni najmanjih incidenata.

Tihi Zagreb


U metropoli nikad manje okupljenih. Prosvjednici vjerni Ivanu Pernaru, njih niti sto, "šetali" su centrom Zagreba tocno sat vremena. Bio je to kako rekoše, jedan sat demokracije za Hrvatsku. Prosvjed je bio i nikad tiši.

Uz tek pokoji uzvik poput onog "hocemo slobodu" i "Jaco odlazi" Ivan Pernar prije prosvjedne šetnje istaknuo je kako je ovo prosvjed na kojem su svi dobrodošli.

Okupljeni su takoder optužili sindikate za podjelu prosvjednika na više grupa, zbog cega ce se u Zagrebu drugi tjedan prosvjedovati gotovo pa svaki dan. Sljedeci prosvjed "pernarovaca" zakazan je za srijedu u 19 sati.


Podijeli: Facebook Twiter