Prosvjedi u Prištini zbog sastanka Thacija s Dačićem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Prištini je u ponedjeljak izbio sukob policije s prosvjednicima, koji su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo razgovorima predsjednika kosovske vlade Hashima Thacija s njegovim srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem.

Prosvjednici, pripadnici pokreta Samoopredjeljenje probili su policijski kordon u blizini zgrade kosovske vlade pokušavajući ući u zgradu i sukobili se s pripadnicima specijalne policije, koja koristi suzavac kako bi zaustavila prosvjednike pritom uhitivši nekoliko njih.

Kosovska agencija Kosovapress javila je da su među uhićenima i čelnici pokreta Samoopredjeljenje Visar Ymeri i Xhelal Svecla.

Policija je priopćila da je u sukobima ozlijeđeno 18 policajaca i četvero prosvjednika. Prema policijskim informacijama, prosvjed nije bio prijavljen.

Predsjednici vlada Kosova i Srbije Hashim Thaci i Ivica Dačić u petak su se sastali pod okriljem EU-a u Bruxellesu, što je bio njihov prvi susret. Sastanak je zamišljen kao početak dijaloga u svrhu normalizacije odnosa između dviju država, a pokret Samoopredjeljenje se protivi tim razgovorima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter