Prosvjedi poljoprivrednika u BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici udruga koje okupljaju poljoprivrednike u Federaciji Bosne i Hercegovine okupili su se u četvrtak ispred sjedišta entitetske vlade u Sarajevu kako bi prosvjedovali zbog planova za smanjenjenje poticaja namijenjenih poljoprivredi u 2013. godini.

Nešto više od stotinu prosvjednika okupilo se kako bi federalnu vladu, koja odlučuje o nacrtu proračuna za iduću godinu, naveli da izmijeni prijedlog po kojemu bi sredstva namijenjena poticajima bila smanjena za više od šest milijuna eura.

Predsjednik saveza udruga poljoprivrednika FBiH Avdo Muslimović izjavio je novinarima kako prosvjednici traže povlačenje prijedloženog proračuna i pregovore o problemnima poljoprivrednika. Podsjetio je na činjenicu da poljoprivrednicima u protekla dva mjeseca poticaji uopće nisu isplaćeni, kao i da im entitetske vlasti na ime neisplaćenih poticaja iz ove i prethodne dvije godine duguju više od petnaest milijuna eura. Ne pristane li vlada na pregovore, Muslimović je zaprijetio masovnim prosvjedima i blokadom prometnica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter