Prosvjedi obustavljeni do pred izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo dvadesetak prosvjednika sudjelovalo je u subotu u protuvladinoj povorci tražeci odlazak sadašnje vlade s vlasti i raspisivanje prijevremenih izbora, nakon cega je odluceno da se na neko vrijeme prekine s prosvjedima.

Nakon okupljanja na Cvjetnom trgu prosvjednici su predvodeni jednim od organizatora prosvjeda Ivanom Pernarom krenuli u šetnju užim središtem grada uzvikujuci parole protiv HDZ-a ali i vodece oporbene stranke SDP-a. Prosvjednici su obišli sjedišta obiju stranaka.

Pred sjedištem SDP-a na Iblerovu trgu uzvukivali su "SDP lopovi!", a ispred sjedišta HDZ-a, uz glasne zvižduke uzvikivali su "Jaco odlazi!", "Kradeze!" te pjevali "Jadranka znaj svemu je kraj, zbogom i više se ne vracaj!"

Ivan Pernar rekao je da je ovo kraj prve faze protuvladinih prosvjeda, a on ce s novim prosvjedima poceti mjesec dana prije novih izbora. "Cilj prosvjeda je ispunjen jer je rejting HDZ-a uništen", rekao je novinarima Pernar. Nakon jednoipolsatne šetnje prosvjed je mirno završen na Cvjetnom trgu u 20,45 sati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter