Prosvjedi idu, makar padale sjekire

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnji prosvjedi u Puli i Rijeci bit ce održani makar padale i sjekire, kazao je na konferenciji za novinare Bruno Bulic, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, podsjetivši da ce u Puli skup poceti u deset sati ujutro na tržnici, odnosno Narodnom trgu. Kazao je da je posljednjih dana zaprimio mnoštvo poziva s jednim pitanjem - hoce li se prosvjedi održati.

- Porucujem da više nitko nema pravo prekinuti skupove, pa ni mi kao organizatori - porucio je. Okomio se na neke medije, kazavši da kriminalci i politicari putem svojih vlasnickih udjela u njima (ne preciziravši na koje medije cilja) plasiraju neistine o broju sudionika na vec održanim skupovima u organizaciji Hrvatske udruge sindikata (HUS). Kazao je i da je optimistican što se tice broja sudionika na pulskom i rijeckom skupu, jer je "gradanska svijest ovdje jaca nego u ostalim dijelovima Hrvatske".

Na upit da prokomentira stav Nezavisne studentske inicijative da pulski studenti nece sudjelovati na prosvjedu jer nisu zaprimili službeni poziv HUS-a, Bulic je rekao da je i on sudjelovao na njihovim plenumima dok su prosvjedovali, a da pritom nije dobio nikakav službeni poziv.

- Studenti mogu uvijek doci na naš skup pa i u zadnji trenutak. Vrata su im uvijek otvorena. Nisam mogao drugacije postupiti jer bi svaki moj potez bio protumacen kao pritisak na studente. Stoga prepuštam njima da odluce hoce li doci ili ne, kazao je Bulic.

Novinare je zanimalo i kako komentira izjavu predsjednickog kandidata IDS-a Damira Kajina o tome da su sindikati razjedinjeni i neucinkoviti. Bulic je rekao da Kajin ocito ne razumije sindikalnu scenu. Prosvjed u Puli, inace, organiziraju Sindikat Istre i Kvarnera, Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika.


Podijeli: Facebook Twiter