Prosvjed zbog naplate parkinga u Barbarigi

Spontano okupljanje na ulicama Turističkog naselja Barbariga
Spontano okupljanje na ulicama Turističkog naselja Barbariga

Čak 150 vlasnika apartmana jučer se okupilo oko zatvorene recepcije u Barbarigi u namjeri da se dogovore oko bojkotiranja plaćanja parkiranja, ali i pokušaju dobiti odgovore na brojna pitanja.

Naime, u tom su mjestu prije nekoliko dana sva parkirališna mjesta, njih gotovo 1.600, označena plavom bojom i numerirana, a preko puta recepcije postavljena je naplatna kućica.

Učinila je to tvrtka B. Parking koju je 24. travnja osnovao Miroslav Morača i sklopio desetogodišnji ugovor o koncesiji s tvrtkom G. U. Barbariga, većinskim vlasnikom zemljišta u turističkom naselju. B. Parking ima u planu naplaćivati parkiralište od 1. lipnja do 31. listopada, od 7 do 22 sata, po cijeni od pet kuna po satu.

Dnevna karta koštala bi 130 kuna, a mjesečna 600. Predviđene su i kazne pa će neplatiše blokiranje vozila lisicama stajati 300, a premještanje vozila 800 kuna.

Revoltirani vlasnici apartmana nisu uspjeli doći do gradonačelnika Vodnjana Klaudija Vitasovića, ali im je poslao gradske komunalne redare koji su zaustavili djelatnike B. Parkinga zadužene za naplatu.

Zbog spontanog okupljanja građana u Barbarigu je jučer stigla i policija zahtijevajući da se raziđu ili sastanak dogovore negdje drugdje, a ne na javnom mjestu. Policajci su, doznajemo iz MUP-a, razgovarali s komunalnim redarima i djelatnicima B. Parkinga koje su zatekli s aparatima za naplatu i izdavanje kazni.

Međutim, više od toga policija ne može napraviti jer je pitanje određivanja parkirališnih mjesta i njihove naplate u nadležnosti jedinica lokalne samouprave. (piše i snimila P. SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter