Prosvjed za Thompsona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz povremene teške uvrede na racun predsjednika Stjepana Mesica danas se pred zgradom švicarskog veleposlanstva u Zagrebu okupilo stotinjak prosvjednika tražeci od te zemlje da ukine zabranu ulaska i nastupa Marku Perkovicu Thompsonu. Skup je organizirala nekolicina braniteljskih udruga uz koordinaciju šefa marginalne Hrvatske ciste stranke prava (HCSP) Josipa Miljka.

"Sramotnu odluku hitno suspendirajte te se ispricajte Thompsonu i cjelokupnom hrvatskom narodu", porucio je Miljak švicarskom veleposlaniku, pod cijim se balkonom prosvjedovalo.

Ucestalo spominjanje predsjednika Mesica okupljeni su prekidali skandiranjem "izdajnik", kao i nešto težom rafaljnom paljbom, dok se i na transparentima uz njegovu karikaturu našlo utuživih poruka. Prosvjednici su zabranu za Thompsona stavili i u kontekst nedavne optužnice protiv redatelja Romana Polanskog, porucivši da mu je zbog slucaja seksa s maloljetnicom podršku pružilo niz zemalja clanica EU-a, dok iza Marka Perkovica, po njima najveceg hrvatskog domoljuba, ne staje gotovo nitko od domacih politickih elita.

Ulaz u veleposlanstvo osiguravalo je nekoliko policajaca koji su nakon protestnih govora propustili nekoliko organizatora da uruce pismo. Notu je zaprimio zaštitar koji ju je najavio proslijediti švicarskom veleposlaniku.


Podijeli: Facebook Twiter