Prosvjed nema tko organizirati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 - Zašto necete organizirati prosvjed protiv Rockwoola? Recite otvoreno da se bojite posljedica!, porucio je picanskim opcinarima Adriano Šumberac, jedan od petnaestorice gradana koji su pratili raspravu o tvornici kamene vune na zadnjoj sjednici vijeca. Podsjetio se da su zastupnici jednoglasno odlucili da ce, ukoliko nema zakonskih zapreka, Opcina prirediti prosvjed.

Nakon jednoipolsatne burne rasprave, na kojoj gradani nisu krili nezadovoljstvo ponašanjem vladajucih, zakljuceno je da ce opcinska komisija za problematiku tvornice kamene vune razmotriti potrebu za prosvjedom te, zatreba li, oformiti organizacijski odbor s vijecnicima i gradanima.

Diskusija je bila klasicno prebacivanje loptice, primijetila je Doris Floricic, zastupnica iz Akcije mladih. Nacelnik Ivan Frankovic i predsjednik vijeca Silvan Juran (obojica iz IDS-a) rekli su da ne žele sami preuzimati odgovornost u organizaciji prosvjeda. Potonji je predlagao da skup priredi ekološka udruga Naša zemlja, dok je Frankovic vruc krumpir prebacio na potpredsjednicu vijeca i opcinsku koordinatoricu za ekologiju Kristinu ?urovic (Nezavisna lista).

- Kad je ona vec zaposlena u opcini na pola radnog vremena, neka organizira prosvjed u ime predsjednika vijeca. Vec sam naglašavao da po pitanju Rockwoola ne želim i necu biti jedini odgovoran. Ako je vijece nešto odlucilo, mora preuzeti i odgovornost, gradio se nacelnik.

- Odradit cu organizaciju, no nacelnik je jedini ovlašten za potpisati prijavu na policiji, rekla je ?urovic, na što je Frankovic rekao da ce ono što bude trebalo parafirati on i predsjednik vijeca.


Podijeli: Facebook Twiter