Prosvjed Anonymousa i Occupy Croatia u Puli i Poreču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupine Occupy Croatia i Anonymous Hrvatska putem društvenih mreža najavljuju nove prosvjede sutra u 17 sati koji bi se trebali održati u više desetaka gradova.

Prema najavama, prosvjedovat će se i u Puli na Portarati, kao i u Poreču na Trgu slobode. Ovo je još jedna u nizu prosvjednih akcija koje ove skupine građana organiziraju na gradskim trgovima zadnjih nekoliko petaka. Bore se za obranu javnog dobra te protiv Zakona o strateškim investicijskim projektima.

- Ova država je pokradena i prvo moramo zaustaviti daljnju krađu, rasprodaju hrvatskih resursa i imovine. Potom moramo natjerati ovu ili neku buduću Vladu, jer sve do sada su bile nenarodne, da počne raditi u interesu naroda. Zakon o strateškim investicijskim projektima predstavlja samo posljednju fazu u provođenju nametnutoga izvlaštenja naroda, zbog trajnog osiguranja položaja samozvanih elita i uz njih vezanih struktura, ističu u svojem priopćenju.

Pozivaju građane da dođu na prosvjede, ali bez isticanja nacionalnih simbola, već obučeni u crno te da isprintaju masku Anonymousa koja je postala simbol otpora u cijelom svijetu. Do sada je najveći broj prosvjednika, 300-tinjak, zabilježen u Zagrebu, a svakoga petka okuplja sve više prosvjednika, pretežito mladih ljudi. (M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter