Prostorni planovi koce investicije u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodeci menadžeri tvrtke Tele2, najmladeg mobilnog operatera u Hrvatskoj, požalili su se da im prostorni planovi u Istri ogranicavaju investicije u infrastrukturu.

Kako je receno u utorak na konferenciji za novinare, Tele2 je lani umjesto planiranih 50 milijuna kuna, koliko su namjeravali uložiti u Istri, na kraju u toj županiji uložio samo deset posto tog iznosa ili pet milijuna kuna.

"Unatoc svim našim naporima lani nismo uspjeli riješiti problem izgradnje baznih stanica na podrucju Istre. No, nadamo se, da ce s obzirom na nedavnu rekonstrukciju Vlade koja bi trebala ici upravo u prilog investitorima, novi ljudi u izvršnoj vlasti shvatiti poruke ulagaca", izjavio je Dubravko Horvatic, direktor regulatornih poslova i razvoja poslovanja u Tele2.

Ipak, u Tele2 su zadovoljni rezultatima poslovanja u 2010. godini. Tvrtka bilježi rast broja korisnika za cak 23 posto u odnosu na 2009. i njihov broj trenutno iznosi 738 tisuca.

Predsjednik Uprave Tele2 Julian Ogrin ocekuje da ce za Tele2 ova godina biti u potpunosti profitabilna. Demantirao je medijske napise koji su osvanuli posljednjih dana, a prema kojima Tele2 kupuje fiksnog operatera Optima telekom.


Podijeli: Facebook Twiter