Prostor konteksta Fulvija Juricica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu serije izložbi "Konkretne umjetnosti" koja se vec tradicionalno, u organizaciji Muzeja grada Pazina, održava u motovunskoj galeriji Pet kula, predstavio se pulski slikar Fulvio Juricic. Ovu zanimljivu izložbu, naslovljenu "Konkretna umjetnost VI: Prostor konteksta", predstavio je likovni kriticar Marino Baldini uvodno ustvrdivši da vec sam postav prostoru daje poseban ugodaj cemu ponajprije doprinosi kvaliteta radova u razlicitima tehnikama koji se u potpunosti uklapaju u seriju izložbi konkretne umjetnosti.

"Ovo je zacijelo jedna od znacajnijih izložbi koja se dogodila u ovom prostoru u posljednjih nekoliko godina, a možda i širem okruženju", dodao je Baldini.

"Slikarstvo Fulvija Juricica je apstraktni govor široko utemeljenih figurativnih i tehnickih znanja cija urbano-ambijentalna pobuda izrasta u stvaralaštvo znaka koji se utapa nepredmetnom sustavu ciji sami odnosi prostornosti, boje, površinskog sjaja, predstavljaju ciklus koji ima posebni znacaj ne samo u lokalnoj sredini", napisao je Baldini u predgovoru kataloga koji prati ovu izložbu, koju je otvorila Sandra Kaligari, zamjenica nacelnika opcine Motovun.


Podijeli: Facebook Twiter