Prostor bivšeg Kozma u najam za 26,2 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula protekli je tjedan raspisao natječaj za davanje u zakup 13 gradskih poslovnih prostora, za koje će, ukoliko se izlicitiraju po početnoj najamnini, mjesečno prihodovati 49,5 tisuća kuna. Usmeno nadmetanje za prostore u ovom natječaju provest će se u prostorijama Komunalne palače, sali Gradske vijećnice 6. rujna (srijeda), u podne.

Najam s 90 na 31 tisuću kuna

Natječaj je zanimljiv jer se u njemu daje u zakup poslovni prostor u Ulici Sergijevaca 32, površine 262,2 četvorna metra i to po početnoj najamnini od sto kuna po kvadratu, odnosno 26.220 kuna. Riječ je o prostoru u kojem se nalazio nekadašnji Kozmo, trgovina drogerije Konzuma-Agrokora, koji je prije par mjeseci izašao iz prostora.

U taj je prostor Kozmo ušao 2010. godine izlicitirajući prostor na gradskom natječaju u dvoboju s Billom i DM-om, te s početne najamnine od 39 tisuća kuna izlicitirao mjesečni najam od 90,5 tisuća kuna, pokazavši da pod svaku cijenu želi veliki prostor u samom centru grada. No, godinu dana prije isteka ugovora o najmu raskinut je ugovor s Gradom Pula, te je na novom natječaju 2015. godine Kozmo ovaj prostor uzeo u najam po mjesečnoj najamnini od 31.464 kuna. Iako je prostor prazan već par mjeseci, brojni Puljani tijekom nedjeljne Pulske noći ostali su zatečeni da je prostor napušten.

Grad Pula ga sada na natječaju nudi za trgovinu poznatih robnih marki – trgovinsku djelatnost, ekskluzivan butik odjeće i obuće poznatih robnih marki (osim sportske opreme) i to robne marke: Coccinelle, Desigual, Gant, Geox, Guess, Lacoste, Lauren, Levi's, Liu Jo, Replay, Esprit, Reserved, Mohito, Only, Jack&Jones, S.Oliver, Massimo Dutti, Marella, Marx&Spencer, Mexx, Michael Kors, Napapirji, Pierre Cardin, Ralph Lauren, Roberto, Timberland, Telly Weijl, Tommy Hilfiger, Tosca Blue i Trussardi.

Zainteresirani ponuditelji za taj prostor u svojoj ponudi obavezni su dostaviti obvezujuće pismo namjere banke da će, ukoliko ponuditelj izlicitira poslovni prostor za koji se natječe, prilikom zaključenja ugovora dostaviti neopozivu bankarsku garanciju za osiguranje plaćanja. Bankarska garancija za ovaj prostor iznosi sto tisuća kuna.

Obavezne bankarske garancije

Još veća bankarska garancija, 150 tisuća kuna, potrebna je u ponudi za najam prostora u Flanatičkoj 17, površine 56,57 kvadrata, čija je početna mjesečna najamnina 8.485,5 kuna, odnosno 150 kuna po četvornom metru, a, također, je predviđen za trgovinsku djelatnost - trgovina obućom poznatih svjetskih marki (osim sportske opreme).

Na natječaju se još nalaze i prostori u Kandlerovoj 23, Maksimijanovoj 2, Ciscuttijevoj 12, Veronskoj 3, Zagrebačkoj 11, Zagrebačkoj 16, Zagrebačkoj 18, Zagrebačkoj 27 i 29, Zadarskoj 4, Istarskoj 11, te Ulici 43. istarske divizije 15. (G. ROJNIĆ)Podijeli: Facebook Twiter