Proslavljena Petrova i otvorena Labin Art Republika

Koncert Koktelsa (R. SELAN)
Koncert Koktelsa (R. SELAN)

Grad je u subotu održao tradicionalnu feštu Petrovu i otvorio svoje kulturno ljeto Labin Art Republiku.

Središnji događaj fešte bio je koncert skupine Koktelsi, koji su pred publikom koja je napunila placu još jednom potvrdili da su bend za pučke veselice. Nisu zaostajali ni Sunglasses Band kao njihova predgrupa. Na Šetalištu San Marco svoju je vjernu publiku zabavljao Serđo Valić u pratnji Dua Fantasy.

Događanja na Titovom trgu počela su u Loži izložbom domaćih proizvođača maslinova ulja koja su uvrštena u vodič Flos Olei. Posjetitelji su mogli kušati ulja Duilija i Bosiljke Belić, Mattea Belcija, Bruna Flega, Williama Negrija, Silvana Smokovića i PZ-a Olivis Vodnjan te Adriana Leonea i Francesca Beltranija iz grada pobratima Manzana. Pod Ložom je svirao Gradski orkestar, a ispred pozornice svoje su umijeće prezentirale mažoretkinje, Dječji pjevački zbor Mornica, Ninicantanti, mladi laninski solisti, RKUD "Rudar" Raša i KUD "Đulistan" Labin.

Labin Art Republiku je spuštanjem zastave s balkona Narodnog muzeja otvorila glazbenica i scenska umjetnica Elis Lovrić. Prije toga je u obližnjoj Gradskoj galeriji otvorena izložba "U svemiru je sve samo svemir" zagrebačkog likovnog umjetnika Tome Gerića, a u crkvi sv. Stjepana izložba fotografija mladog labinskog fotografa Ivana Molnara.

Iznenađenje je bio ples na svili, koji je na svilenim rakama zavezanim za šipku postavljenu preko Ulice Prvog maja, odnosno između dviju galerija, izvela Petra iz Ciklorame, zagrebačke skupine koja njeguje ovu vrstu umjetnosti. Slijedio je koncert alternativnog rok sastava Septica iz Vinkovaca na pozornici Kod špine. Premda originalni i duhoviti te društveno angažirani, članovi benda nisu uspjeli uspostaviti odgovarajuću komunikaciju s publikom. Riječkom cover bendu Innuendo koji je nastupio nakon njih to je u potpunosti uspjelo.

LAR se nastavlja u srijedu u 21 sat koncertom zagrebačkog Gudačkog kvarteta Cadenza u župnoj crkvi, a u četvrtak će Kod špine u 21.30 sati labinska kantautorica Dina Rizvić u pratnji Friendsa otvoriti trodnevni Labin Jazz Festival. (R. SELAN)              


Podijeli: Facebook Twiter