Proslavljena najbolja sezona Istre 1961

Igor Pamić pozdravlja navijače nakon utakmice protiv Lokomotive (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Igor Pamić pozdravlja navijače nakon utakmice protiv Lokomotive (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Završila je još jedna sezona u najjačem razredu hrvatskog nogometa, 21. otkad je Hrvatska neovisna država. Na vrhu ništa novo, Dinamo je već davno prije kraja osigurao osmi uzastopni naslov prvaka, dok su nogometaši Istre 1961, 90 minuta prije nego što se zavjesa spustila, potvrdili šesto mjesto na ljestvici, najbolje ostvarenje u povijesti pulskog nogometa.

Red je bio da se taj doseg i proslavi kako su to "zeleno-žuti" i zaslužili pa su stoga u klubu odlučili da na oproštaju od sezone, prije, tijekom i poslije utakmice s Lokomotivom, upriliče feštu, Zeleno-žutu noć. Vremenske prognoze im nisu išle na ruku zadnjih dana, no nedjelja je osvanula okupana suncem, kao da nitko nije želio omesti sve ljubitelje "najvažnije sporedne stvari na svijetu" s ovih prostora da zajedno sa svojim ljubimcima proslave povijesni uspjeh.

Dojmove iz prve ruke, naravno u pristojno vrijeme, potražili smo jučer od trenera Igora Pamića.

- Teška pitanja ostavite, molim vas, za sutra - umjesto pozdrava bilo je prvo što je Paminjo, uz neizbježan osmijeh, rekao dan nakon što je sa svojim pulenima zaključio najuspješniju sezonu otkad se nogomet igra u najvećem istarskom gradu i potom to ostvarenje proslavio skupa s navijačima.

- Fešta je bila prava. Sve je odisalo pozitivom, atmosfera nije mogla biti bolja i ova Zeleno-žuta noć, prva nakon 20 godina, bila je definitivno pun pogodak. Nema ljepše stvari na svijetu nego kad na jednom mjestu vidiš puno razdraganih ljudi i pritom znaš da si njihovoj sreći i zadovoljstvu na neki način i ti pridonio.

S druge strane, nije ovo što smo ostvarili samo rezultat mene i mojih igrača, svi skupa smo nešto napravili da bi do svega ovoga došlo i red je bio da svi skupa to i proslavimo, a sad samo ovako trebamo nastaviti dalje raditi te cijelu ovu priču podići na još viši nivo, rekao je Paminjo. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter