Proslava Božića uz Nenu Belana i Fiumense

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom na pazinskim Trgu slobode Pazinci su proslavili Božić. Naravno, mnogi su na Badnju večer i samo Božićno jutro prisustvovali bogoslužju u pazinskoj župnoj crkvi sv. Nikole, a nakon objeda u krugu obitelji, u večernjim satima, zaputili su se u grad, da se sastanu s prijateljima, čestitaju im Božić i svi zajedno se provesele.

U tomu im je na najbolji način pomogao Rock cover band TTRT iz Pazina. Nakon njih na pozornicu pod velikim šatorom stupili su Neno Belan i Fiumensi, koji su razgalili mnoštvo svojom poznatim uspješnicama koje je publika pjevala zajedno s popularnim izvođačima.

Zagrijavanje je započelo već u 19 sati, kada je osam kafića u središtu grada pripremilo Happy hour za sve posjetitelje. Tako je do 20 sati i nastupa TTRT svaki je lokal: Buffet Bunker, Dub Light Sax, Epolon, Gema, Jano, Jules Verne, Laganini i Kavana pripremio za goste posebnu ponudu.

Glazbena proslava Božića bila je ujedno i završetak Veselog prosinca u Pazinu koji je započeo 5. prosinca, uoči blagdana pazinskog zaštitnika sv. Nikole, uspješnim Festivalom palačinki, a nastavljen je nizom različitih događanja diljem grada koje su organizirali Grad Pazin, gradske ustanove, udruge i pazinski ugostitelji. 

Veseli prosinac u Pazinu, nakon Festivala palačinki, nastavljen je Božićnim sajmom, koji je započeo u srijedu 16. prosinca i potrajao sve do Badnjaka. Svih tih dana na Trgu slobode pred pozornicom su bili štandovi s različitim originalnim ručnim radovima i domaćim proizvodima poput meda, maslinovog ulja, čajeva, slastica, pletenine, nakita i drugih artikala prikladnih za darivanje. Na ugostiteljskom šanku nudile su se kobasice, kupus, kuhano vino i drugi napitci, a na pozornici su se redali razni izvođači i zabavljali posjetitelje uspješnog Božićnog sajma i Veselog prosinca u Pazinu.  (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter