Prošla ljubav vodnjanskog IDS-a i SDP-a

U Gradskom vijeću sjedit će 15 članova, dva više nego do sada (M. ANGELINI)
U Gradskom vijeću sjedit će 15 članova, dva više nego do sada (M. ANGELINI)

Službeno je svoju kandidaturu za gradonačelnika Vodnjana dosad istaknulo dvoje kandidata: aktualni gradonačelnik Klaudio Vitasović kojeg je kandidirao IDS i v.d. predsjednica vodnjanskog SDP-a Lucija Debeljuh, zajednička kandidatkinja SDP-a i HSU-a uz podršku Nezavisne liste Ante Volarevića.

Na vodnjanskoj političkoj sceni do sada su vladali idilični odnosi IDS-a i SDP-a. Na prošlim je lokalnim izborima, 2009., Vitasović bio zajednički kandidat tih dviju stranaka koje su imale i zajedničku listu za Vijeće, dok su 2005. stranke samostalno izašle na izbore, ali su složno koalirale nakon njih.

- Posljednji mandat bio je težak zbog gospodarske krize, no Vodnjan se ipak razvija, rekao je Vitasović na predstavljanju svoje kandidature za lokalne izbore u svibnju. Naglasak će u budućnosti biti na razvoju gospodarstva jer bez toga nema razvoja kulture i sporta, istaknuo je naglašavajući važnost razvoja triju segmenata: gospodarskih zona, poljoprivrede i turizma.

- Prioritetna gospodarska grana za razvoj Vodnjana je turizam, smatra pak Lucija Debeljuh, bivša saborska zastupnica. Turistički potencijal Vodnjana, navela je na svom nedavnom predstavljanju kad je potpisala predizborni sporazum s vodnjanskim HSU-om, treba prepustiti domaćim ljudima, a ne velikim investitorima. Gradsko vijeće Vodnjana umjesto dosadašnjih 13 imat će 15 vijećnika zbog usklađivanja s izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi pa će pretendenti na ta mjesta imati nešto više šanse nego na prethodnim izborima.

Novost na predizbornoj sceni je vodnjanska Građanska inicijativa zaSLUŽITI koja je svoju građansku listu te kandidate za gradonačelnika i dogradonačelnika najavila još sredinom siječnja, no još ih nisu obznanili. (P. LUKEŽ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter