Prošla dokapitalizacija tvrtke Kaštijun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Županijskoj je skupštini s 19 glasova za, cetiri protiv i šest suzdržanih prošla dokapitalizacija tvrtke Kaštijun, o cemu su materijali vijecnike docekali na klupama.

- Ne sporim potrebu za dokapitalizacijom, ali materijal je štur. Bilo bi dobro da smo imali barem izvješce o lanjskom poslovanju, zamijetio je Damir Ivetic, nezavisni vijecnik s liste Plinija Cuccurina s kojim se složio i Marino Roce (HDZ).

Vesna Dukic, direktorica Kaštijuna, rekla je da se radi o dodatnom 9,1 milijunu kuna te da je plan do kraja godine uplatiti 3,5 milijuna komunalnog i tri milijuna kuna vodnog doprinosa te prenamjenu zemljišta i naknade za prikljucenja. Nakon dokapitalizacije, od cega na Županiju otpada 4,47 milijuna, a na Pulu 4,66 milijuna kuna, temeljni kapital Kaštijuna d.o.o. je 20,33 milijuna kuna.

Uz cetiri suzdržana glasa HDZ-ovih vijecnika usvojeno je i izvješce o lanjskom radu AZRRI-ja, s tim da Roce opet misli da oni umjesto da budu servis poljoprivrednicima postaju konkurencija.

Chiavalon tvrdi da AZRRI i MIH, cije je izvješce o radu u 2011. takoder usvojeno, nisu konkurencija privatnicima na tržištu i tvrdi da bez AZRRI-jevog programa ne bi bio spašen boškarin.

- Nikada necemo biti konkurencija poljoprivrednicima i tvrtkama jer radimo infrastrukturu bez koje je nemoguc razvoj malog poduzetništva u ruralnom razvoju Istre, tvrdi Gracijano Prekalj, direktor AZRRI-ja.

Emil Soldatic je jednoglasno izabran za clana NO-a Istarskog vodovoda Buzet, a Tajana Ujcic (na javni natjecaj se javilo pet kandidata) za ravnateljicu Istarske kulturne agencije - IKA. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter