Proširenje obilaznice kao "Čačićeva investicija"?

Nastavak proširenja obilaznice do križanja s Medulinskom cestom koštao bi oko 40 milijuna kuna
Nastavak proširenja obilaznice do križanja s Medulinskom cestom koštao bi oko 40 milijuna kuna

Kada je prilikom dolaska nove Vlade potpredsjednik Radimir Čačić naglasio da do jeseni od "svojih" direktora državnih poduzeća očekuje spremne projekte za investiranje, Grad Pula je ugledao šansu da u posao ugura nastavak proširenja pulske obilaznice.

Naime, potpredsjednik Vlade RH zahtijevao je dokumentaciju za velik broj projekata, kako od kolega ministara tako i direktora državnih institucija, a pulska gradska uprava s gotovom dokumentacijom i izdanim dozvolama pokušat će za projekt proširenja obilaznice dobit državnu financijsku injekciju.

- Radimo na tome da pokušamo kroz skorašnje državne investicije nastaviti projekt proširenja pulske obilaznice. Međutim, javio se novi problem jer su nedavno usvojeni novi zakonski propisi prema kojima je obilaznica spala u ingerenciju Grada Pule, a ne kao dosad Županijskih cesta odnosno države, čime se onemogućuje Hrvatskim cestama da financiraju ovaj projekt. Pritom, međutim, novi pravilnik ne valorizira promet u turističkoj sezoni kada ima puno više vozila na cestama, a to bi trebalo uzeti u obzir, rekao nam je gradonačelnik Boris Miletić.

- Nastavit ćemo i dalje raditi na tome da ovaj projekt uđe u državne investicije jer gradskim proračunom, u ovoj situaciji, teško se može ovako velik projekt financirati, pogotovo bez ikakve suradnje s državom. Prema nekim procjenama, nastavak proširenja obilaznice do križanja s Medulinskom cestom koštao bi oko 40 milijuna kuna, rekao je Miletić. (Goran ROJNIĆ/Snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter