Proširena konkurencija među "zeleno-žutima"

Svježina s klupe - Tomislav Havojić (M. ANGELINI)
Svježina s klupe - Tomislav Havojić (M. ANGELINI)

Proljetno buđenje već postaje tradicija "zeleno-žutih". Dolaskom duljih dana i buđenjem prirode kao da se bude i nogometaši Istre 1961.

Prošlog su proljeća odigrali polusezonu za pamćenje, sakupili dovoljno bodova da bez živciranja koje nosi borba za ostanak zaključe sezonu. Sudeći po startu ove proljetne polusezone, odigranih pet utakmica bez poraza uz osvojenih sedam bodova, s tim da su igrali protiv Dinama, Hajduka, Lokomotive i Rijeke, momčad trenera Igora Pamića na pravom je putu da još jednom proljetnu polusezonu odradi na zadovoljstvo svojih brojnih navijača.

A hoće li u predstojećih devet kola pulski igrači i dalje ići zadovoljni pod tribinu s vlastitim navijačima nakon susreta, ovisit će puno i o igračima s klupe. Posebno stoga što ozljede ni sad ne zaobilaze "zeleno-žute". Kad igrač koji uđe s klupe donese dodatnu kvalitetu momčadi, znak je to i širokog kadra na koji Pamić može računati, ali i zdrave atmosfere unutar svlačionice.

Na Poljudu je taj dodatni impuls donijela vezna linija u kojoj su premijerno zaigrali Obšivač i Hadžić, dok su protiv "modrih" kvalitetu više u napadu ulaskom s klupe donijeli Ottochian i Havojić. Prvi je nažalost požutio, zbog čega će preskočiti osječko gostovanje, ali drugi je itekako povećao broj napadačkih mogućnosti Puljana za iduće susrete.

- Može se možda reći da sam protiv "modrih" imao i dodatni motiv, ali nastojim uvijek pružiti maksimum na travnjaku kad mi trener Pamić pruži priliku, rekao je plavokosi Križevčanin Tomislav Havojić.

- Nije uvijek lako odmah ući u pravi ritam, nekad treba vremena da se zagriješ, a dotad već može biti i kraj susreta. U svakom slučaju, ulaskom s klupe uvijek pokušam dati dodatni impuls momčadi, iskoristiti vlastitu svježinu u odnosu na suparnika.

Kad sam ulazio trener Pamić mi je sugerirao da napadnem, jer smo bolje otvorili nastavak susreta.

U prvih 45 minuta Dinamo je bio puno bolji, stisnuli su nas pred naš gol, ali srećom nisu zabili. U nastavku smo mi bili bolji suparnik, posebno nakon što su Zagrepčani ostali s desetoricom. Stoga je tih 0:0 realno po meni.

Nastavili smo niz bez poraza i ujedno iz ogleda s Hajdukom i Dinamom osvojili četiri boda. A to nije mala stvar, veli Havojić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter