Proširen slucaj Remorker, medu uhicenima Z. Radic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istraga u slucaju Remorker navodno je proširena na još nekoliko osumnjicenih medu kojima je i splitski poduzetnik Zvonimir Radic kojega se u medijima povezivalo s bivšim predsjednikom Hrvatske gospodarske komore (HGK) i glavnim osumnjicenikom u ovom slucaju Nadanom Vidoševicem.

Privodenja su, kako se neslužbeno doznaje, uslijedila nakon jucerašnjeg svjedocenja bivše Vidoševiceve suradnice Zdenke Peternel, no službene informacije o tome nije bilo moguce dobiti.

Radiceve veze s Vidoševicem, navodno sežu u devedesete godine kada je bio jedan od njegovih pomocnika u Dalmacijacementu.

U izjavi za Slobodnu Dalmaciju Radic je, nakon Vidoševiceva uhicenja, kazao da ga je cijeli slucaj iznenadio te da je njegova imovina bila svima poznata. Za glasine da je Vidoševicev pokrovitelj Radic je u toj izjavi prozvao jedan dio splitskog HDZ-a koji ga navodno nije podnosio jer im je bio previše liberalan.

No, osim s Vidoševicem mediji su Radica povezivali i s mnogim videnim Splicanima pa je tako u medijima ljetos objavljen tekst i fotografije s proslave njegova rodendana na kojemu su bili i SDP-ovi ministri Ranko Ostojic i Ante Kotromanovic, HDZ-ov bivši zastupnik Jerko Rošin, HNS-ovac Jakša Marasovic i drugi.

Vidoševicu je prije tri dana produljen istražni zatvor, a Uskok je navodno protiv njega proširio istragu i zbog sumnje da je Komorinim novcem placao uknjižbu obiteljske vile i kcerinog stana u Zagrebu.

Prije Vidoševica u akciji Remorker su zbog izvlacenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK uhiceni Zdenka Peternel te Davor Komericki, dok je Igor Premilovac priznao da je preko njegove ceške tvrtke Remorker fiktivnim ugovorima izvlacen novac i potom u gotovini vracan u Hrvatsku.

Zajedno s Vidoševicem, nakon cijeg je uhicenja javnost doznala za njegovu bogatu umjetnicku zbirku, pritvorena je i bivša voditeljica HGK-ove Službe za financijsko-racunovodstvene poslove Josipa Mladinov.

Izvlacenje milijunskih iznosa iz HGK-a jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se takoder našle pod Uskokovim istragom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter