Prosinački program i dočeci u Rovinju i Poreču

Hotel Lone imat će bogat doček (Arhiva)
Hotel Lone imat će bogat doček (Arhiva)

Najluđi dani u godini otvorit će vrata brojnih hotela u Rovinju. Od Maistrinih hotela radit će Eden, Park, Monte Mulini, Lone i Adriatic, kao i manji hoteli Angelo d'oro, Villa Valdibora, Villa Tuttorotto, kamp Ulika te brojni ostali objekti u privatnom smještaju. Od 24. prosinca pa do 3. siječnja Rovinj očekuje četrnaest tisuća noćenja, a najveći broj gostiju bit će sa talijanskog, austrijskog, slovenskog, njemačkog i domaćih tržišta.

Proslave u Maistrinim objektima moguće su isključivo uz smještaj. Višednevni paketi za hotele Monte Mulini i Lone u znaku su glamuroznih 20-ih godina prošlog stoljeća i Gatsby stila.

Za manje formalna druženja, ali i doček na otvorenom ove se godine pobrinula Turistička zajednica, koja je u suradnji s Maistrom i Udruženjem obrtnika grada Rovinja organizirala ispraćaj stare na Trgu maršala Tita.

- Uz odličnu zabavu u režiji domaćeg benda Le Monde, a potom i Parnog valjka koji će nas uvesti u Novu godinu tu je i trodnevna atraktivna kulinarska ponuda blagdanskih delicija kao i vatromet u ponoć.

U gastro ponudi Rovinjci i gosti moći će uživati 30. i 31. prosinca te 1. siječnja kada će na rivi biti postavljeno osam štandova s kojih će se nuditi tradicionalne slastice, napitci, kamenice, pršut, sir.., najavila je direktorica TZ Odete Sapač, od koje doznajemo da će i prva noć u Novoj godini, uz gastro ponudu biti i plesna i raspjevana za što će se pobrinuti Party band.

Također, valja podsjetiti i da prosinački program u Rovinju uključuje gastro ponudu Kuće o batani koja starta 19. prosinca, ali i koncertno - natjecateljske večeri Rovinj Music Festivala od 26. do 28. prosinca. U natjecateljskom dijelu nastupaju bendovi Lemon 3, Silycons, Wind Stain, Nezakcij, Jester's play i Genova, a u revijalnom Vatra, Opća opasnost, Radio Aktiv, S.A.R.S. te Tedi Spalato i njegov band. 

Ovogodišnji božićni i novogodišnji program u Poreču nudi ponešto za svakoga, od klizališta, koncerata i predstava, božićnog sajma na Trgu slobode do dočeka Nove godine uz Jelenu Rozgu.

Već šesnaestu godinu Grad Poreč organizira Porečku bajku, prigodni program za najmlađe, koji počinje u petak 11. prosinca dolaskom Djeda Mraza na Trg slobode. Od 15. do 17. prosinca sportska dvorana Veli Jože postat će grad iz bajke, prepun zamkova, kuća vilenjaka, sa selom Djeda Mraza, koje će otvoriti svoja vrata najmlađim stanovnicima gdje će njih 1.400 dobiti poklon-paketiće. Moći će se uključiti u brojne radionice i igraonice, pogledati glazbeno-scenske programe, koji će se u dvorani odvijati u popodnevnim satima na velikoj pozornici.

Grad je i ove godine, uz Društvo Naša djeca, suorganizator Dječjeg festivala Veseli glasi - Voci Allegre, a financira šest prigodnih kazališnih predstava. Od petka, 18. prosinca, na gradskoj će rivi pod šatorom biti postavljeno klizalište koje će ondje biti sve do 25. siječnja 2016. Na površini od 300 četvornih metara svi će moći klizati potpuno besplatno za što je osigurano 50 pari klizaljki, dok će se na okolnim štandovima po simboličnim cijenama nuditi topli čaj i grickalice. Inicijativa je to grupe privatnih poduzetnika i Grada Poreča koji su ovom aktivnošću htjeli podržati  i obogatiti ovogodišnju već bogatu adventsku ponudu.

Gradonačelnik sa svojim suradnicima poziva građane na badnje jutro, tradicionalno druženje uz besplatne srdele, bakalar i piće, uz glazbu na Trgu slobode s početkom u 10.30 sati. Tih dana će na trgu biti organiziran i božićni sajam, na kojem će se posjetitelji moći okrijepiti i pogledati božićnu ponudu izlagača.

I Pučko otvoreno učilište Poreč pripremilo je bogat program povodom nadolazećih blagdana, stoga će u porečkom kazalištu u četvrtak 10. prosinca gostovati Kerempuhova predstava 5žena.com, a 15. prosinca održat će se koncert Đorđa Balaševića. Božićni gospel koncert "South Carlona Mass Choira", jednog od najprestižnijih američkih gospel zborova, održat će se 18. prosinca, dok će porečko kazalište ugostiti tradicionalni koncert učenika Umjetničke škole Poreč 22. prosinca, Puhačkog orkestra 28. prosinca i koncert Big benda 29. prosinca. Kao veliko finale prosinačkih događanja u Poreču bit će doček Nove godine na Trgu slobode uz nastup Jelene Rozge. (N. O. RADIĆ, E. VELAN)   


Podijeli: Facebook Twiter