Prosinački prijem gradonačelnika Buzeta

G. ČALIĆ ŠVERKO
G. ČALIĆ ŠVERKO

Tradicionalni blagdanski prijem u prostoru Destilerije Aura u stoljetnom Narodnom domu održao je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić za gospodarstvenike, kulturne i sportske djelatnike, predstavnike političkih stranaka, mjesnih odbora, udruga, crkve, državnih tijela te vijećnike, a kojem je bio nazočan i istarski župan Valter Flego.

Analizirajući jednogodišnja postignuća, Žulić je istaknuo da je godina na izmaku bila izazovna, a prema svim pokazateljima i uspješna za veći dio buzetskog gospodarstva. Izrazio je zadovoljstvo što su i u turizmu dosegnute nove rekordne brojke i realizirani gotovo svi zacrtani projekti.

-Za gradsku upravu bila je to jedna od najtežih godina, a takva će biti i iduća godina prvenstveno stoga što nam neki zakonski propisi posljednjih godina nisu išli na ruku i što će novac ovdašnjih poreznih obveznika umjesto u buzetske projekte, obrazovanje, gospodarstvo i druge aktivnosti od sada odlaziti drugdje. No 2017. godina bit će i jedan dokaz da se naporom i dobrim radom neke stvari mogu nadoknaditi. Već sada smo sigurni da ćemo iduće godine ostvariti više od 15 milijuna kuna europskog novaca što je gotovo zbroj dosada ostvarenih sredstava koja su se kroz europske projekte ulagala u Buzet, a s obzirom je još nekoliko projekata u fazi prijave ili evaluacije, uvjeren sam da će taj iznos biti i veći i da ćemo iduće godine barem što se europskih sredstava tiče imati rekordna ulaganja na području Buzeta, istaknuo je Žulić.

Uz uvjerenje da će iduća godina biti uspješna u poslovnom smislu, kao i u turističkom segmentu s obzirom na nove turističke proizvode i programe, Žulić je najavio da će u idućoj godini u cijelosti za realizaciju biti spremni i neki projekti prije svega sustav javne odvodnje aglomeracije Buzet, projekt mreže širokopojasnog Interneta na buzetskom području kao dva najznačajnija projekta te još nekoliko manjih poput izgradnje nekih kanalizacijskih sustava, vodovodnih ogranaka, rekonstrukcije cesta i revitalizacije starogradske jezgre.

- Očekujemo i velika ulaganja prvenstveno u kulturnu baštinu kroz rekonstrukciju tisućljetnog kaštela Petrapilosa do mjere da on napokon postane otvoren za javnost i sve zainteresirane posjetitelje, konačni početak rekonstrukcije knjižnice u sklopu Narodnog doma kao vrlo značajne investicije u kulturi i završetak projekta pustolovnog parka. Očekujemo i otvaranje novih radnih mjesta s obzirom na najave nekih gospodarskih subjekata koji namjeravaju povećati svoje poslovanje, istaknuo je Žulić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter