Prosinac u Istarskom narodnom kazalištu

Zborovi studija Zaro nastupaju 22. prosinca na božićnom koncertu (arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Zborovi studija Zaro nastupaju 22. prosinca na božićnom koncertu (arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Dvadeset i tri izvedbe priprema Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula u zadnjem mjesecu ove, 2012. godine. Bit će tu jedna premijera, nešto kazališnih gostovanja, a neće nedostajati ni glazbe i plesa, čemu će pridonijeti tradicionalni božićni koncerti.

Sutra djecu i njihove roditelje čeka premijera predstave "Petar Pan" Marijane Peršić, nastale po poznatom romanu Jamesa M. Barrieja. Prvi dan izvedbe su u 10 i 18 sati, onda u petak 7., ponedjeljak 10. i utorak 11. prosinca u 9.30 i 11 sati. "Petar Pan" će biti izveden ukupno još pet puta 13., 14. i 15. prosinca.

Ova subota, 8. prosinca, bit će u znaku 16. večeri tradicijske glazbe i plesa koju organiziraju SAKUD Pula i KUD Uljanik, uz sudjelovanje gostiju, a početak je u 19 sati.

U srijedu, 12. prosinca, Gradsko kazalište Komedija iz Zagreba gostuje s predstavom "Čisto ludilo" redateljice Nine Kleflin.

Studio za klasični balet i suvremeni ples Rondo iz Pule svoju novogodišnju produkciju predstavit će 14. prosinca u 20 sati, a dan kasnije svoju će božićnu produkciju u 19 sati predstaviti Plesni studio Art Dance iz Pule. I to još nije gotovo što se tiče plesa jer će program pod nazivom "20 godina plesa" 17. prosinca u 20 sati izvesti Društvo Naša djeca.

Na programu su još četiri božićna koncerta. Istarski pododbor Hrvatskog društva glazbenih umjetnika iz Pule koncert će održati  18. prosinca u 20 sati, a 20. prosinca u isto vrijeme nastupaju polaznici pulske Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova.

SAKUD Pula organizira dva božićna koncerta, jedan je 21. prosinca u 20 sati, kada nastupa Puhački orkestar grada Pule, a večer kasnije u isto vrijeme pjesmom će prisutne oraspoložiti zborovi studija Zaro. Taj tjedan vidjet ćemo i zadnju ovogodišnju predstavu, i to "Bajku iz shopping centra" u režiji Vinka Brešana na tekst Mate Matišića, a produkciju potpisuju Komuna d.o.o. i Olivera Baljak iz Rijeke. "Bajka iz shopping centra" na rasporedu je 19. prosinca u 20 sati. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter