Prosinac u gradu: Sv. Nikola stiže u nedjelju na Bunarinu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Tradicionalna manifestacija pod nazivom Prosinac u gradu i ove će godine donijeti brojne prigodne blagdanske programe. Program je, kako doznajemo iz Pula Film Festivala, ostvaren u suradnji s čak 45 organizatora, a ukupno će se održati 125 programa na 30 lokacija.

Prva polovica prosinca donosi brojne predstave u Istarskom narodnom kazalištu, Dječjem kreativnom centru, tematske čitaonice u Gradskoj knjižnici, projekcije filmova u Kinu Valli, koncerte i predavanja, a ovogodišnja novina je i dolazak sv. Nikole koji će na Bunarinu stići u nedjelju u 11 sati.

U drugoj polovici mjeseca uslijedit će brojni koncerti - od Rocktarate (Let3, Quassar i Morso, Jurica Pađen i Aerodrom), preko godišnjice Rock Caffea, koncerta grupe Night Express, Adastra i The Blondes, Delta Blues Gang, Silentea, Big Wavea, obilježavanja 20 godina benda Dogma pa sve do brojnih koncerata u Uljaniku.

Građani će također imati priliku cjelodnevnog druženja na Giardinima, na kojem će se održati Božićni sajam, dok će na središnjem dijelu biti smještena kućica Djeda Mraza koji će s radošću primati i slušati želje najmlađih.

Koncert koji otvara prosinačku sezonu je onaj Bruna Krajcar i Jacquesa Houdeka u pulskoj katedrali. Izuzev glazbeno-scenskih i sajmenih programa, i ove će se godine održati već tradicionalna novogodišnja fritaja na tržnici, ovoga puta od 2.016 jaja.

- U prosincu će se otvoriti deset izložbi, gradom će voziti Veseli autobus, a na Giardinima će prolaznike uveseljavati i stablo koje će, nakon zagrljaja, izgovarati vesele i radosne poruke, vele iz Pula Film Festivala i dodaju da je generalni sponzor programa Zagrebačka banka, a novogodišnji će vatromet tradicionalno Puljanima darovati Turistička zajednica Pule.

Tko će Puljane uvesti u Novu godinu na Forumu još uvijek nije poznato. Naime, kako navode iz Pula Film Festivala, novogodišnji izvođači na Forumu biti će objavljeni početkom sljedećeg tjedna. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter