Proracunska feta 50.000 kuna tanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za Program javnih potreba u kulturi u 2011. Istarska županija ce sveukupno izdvojiti 4,17 milijuna kuna, a za stavku Kulturni programi - ostalo predvideno je 1,9 milijuna kuna - 50 tisuca kuna manje nego lani.

Kao i prijašnjih godina, najveci je dobitnik u toj stavci Motovun Film Festival, kome pripada 400 tisuca kuna. Radi se o iznosu koji je jednak lanjskom, no valja napomenuti da je taj županijski favorit lani dobio 200 tisuca kuna manje negoli prijašnjih godina, kada ga je Županija financirala sa 600 tisuca kuna.

Udruga Sa(n)jam knjige u Puli, s kojom je Županija zajedno s Gradom Pulom i sponzorom Zagrebackom bankom lani potpisala ugovor o javno-privatnom partnerstvu, ove godine dobiva 40 tisuca više, a sveukupno 240 tisuca kuna.

Medu vecim korisnicima županijskog proracuna u toj stavci su i Zagrebacki plesni ansambl za 12. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvincenat (200 tisuca), Javna ustanova Pula Film Festival za 58. festival igranog filma u Puli (200 tisuca) i SAKUD Pula za 17. PUF (150 tisuca kuna), što su iznosi prepisani iz lanjskog proracuna.

Na smanjenje proracunske potpore može racunati cak sedam korisnika, no radi se o umanjenjima od deset do 20 tisuca kuna. Tako ce Centar za ocuvanje crkvene baštine za brigu o vodnjanskim mumijama dobiti 80 tisuca, a bivša Nezavisna istarska televizija, sada TV Istra, za emisiju Kultivator 50 tisuca kuna (oboje 20 tisuca manje).

Po deset tisuca kuna manje dobit ce Mediteranski kiparski simpozij za ovogodišnji program rada (70 tisuca); Ulysses teatar za program za 2011. (70), Udruga Val kulture za Legendfest 2011. (60), Humaniora za Statute istarskih gradova (60) i Opcina Marcana za ocuvanje imena i djela Mate Balote (40 tisuca kuna).

Iznos jednak lanjskom dobit ce Transhistria ensemble - Panphonia Istriana (80 tisuca), Grad Pazin za Kucu pisaca - Hižu od besid (50), Opcina Svetvincenat za Mediteranski plesni centar (50) i Udruga Prosoli/Sveta glazba za Dvigrad festival 2011. (50 tisuca kuna). Medu novim imenima u stavci Kulturni programi - ostalo tu je samo Muzej grada Umaga, koji ce za Katalog istarskih muzeja dobiti 50 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter