Proračun za iduću godinu je realan, ne želim komentirati isprazne Bernardićeve izjave

Naša novinarka u razgovoru s Viktorom Knapićem i Daliborom Abramovićem
Naša novinarka u razgovoru s Viktorom Knapićem i Daliborom Abramovićem

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu kako je prijedlog proračuna za iduću godinu realan i odraz svih političkih prioriteta programa Vlade, istaknuvši kako ne želi komentirati isprazne i neutemeljene komentare šefa tzv. oporbe Davora Bernardića. 

"Proračun je realan i on je po mom sudu odraz svih političkih prioriteta programa Vlade. Isprazne, neutemeljene, neodgovorne, krajnje niske banalne komentare šefa tzv. oporbe, koju ste vidjeli na što liči danas, ne kanim uopće niti komentirati niti na to trošiti vrijeme", rekao je Plenković novinarima nakon izlaska iz sabornice upitan kako komentira tvrdnju Bernardića da je prijedlog proračuna prazan i napuhan. 

Napominjući kako je zajedno s ministrom financija Zdravkom Marićem predstavio prijedlog proračuna za iduću godinu i projekcijama za 2019. i 2020. godinu "onako kako priliči ozbiljnoj vlasti i ozbiljnoj parlamentarnoj većini", Plenković je rekao kako su, nažalost, svjedočili flagrantnoj opstrukciji rada Sabora. 

"Nama je žao da je do toga došlo. Siguran sam da hrvatska javnost i hrvatski ljudi jako dobro vide tko je ozbiljan i odgovoran, a tko je ovdje kako bi nastojao dobiti neke poene u jednom do sada neviđenom, bar kada je riječ o ovom sazivu Sabora, pokušaju da se onemogući normalan rad zastupnika, odgovori na replike i uopće nastupanje. Kršenje Poslovnika ovoliko puta od strane niza zastupnika oporbe po meni nije primjereno niti je parlamentarno", rekao je Plenković. 

Na novinarsku tvrdnju da se oporba za to odlučila jer HDZ silom želi ugasiti saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor, premijer je odgovorio: "Ne, postoji samo zakonska odredba koja se primjenjuje od ponedjeljka". 

Upitan zašto HDZ-ovi članovi povjerenstva na sjednici nisu izglasali da ono prestaje s radom sukladno zakonu već su dali samo pisanu izjavu, rekao je kako su dali izjavu koja je sasvim jasna i napravili su upravo ono što je trebalo. Ponovio je i da se to sve događa po sili zakona o čemu govore već tjednima. 

"Očito imate ovdje neke kolege koji ne poznaju dobro zakone i načine za što ti zakoni konkretno imaju posljedicu", rekao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter