Proračun Svete Nedelje povećan za milijun kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općinsko vijeće Sv. Nedelje je na sjednici održanoj u petak izglasalo povećanje proračuna za iznos od 990.996 kuna ili za šest posto, pa sada iznosi 15 milijuna i 896 tisuća kuna.

- Prihodi od poreza i prireza su u prvom kvartalu ove godine bili 40 posto veći od planiranih. Za očekivati je da će u ovom i sljedećem kvartalu još više rasti, ali mi smo napravili projekciju na osnovi ostvarenog rasta, objašnjava načelnik Gianvlado Klarić.

Povećanje prvenstveno tumači pojačanom financijskom disciplinom, ali ona ukazuje na porast gospodarske djelatnosti. Ističe da je ovo prvi rebalans proračuna na veći iznos u povijesti općine jer se do sada rebalansima uvijek smanjivao.

Povećani prihodi planiraju se utrošiti za asfaltiranje i izgradnju odvodnje u novoizgrađenom dijelu Nedešćine zvanom odvojak Rondić, kupnju zemljišta za proširenje groblja, premještanje autobusne postaje na Štrmcu i izradu geodetskih elaborata za uknjižbu nerazvrstanih cesta. Dio sredstava otići će u materijalne rashode te za povrat neutrošenih sredstava za poduzetničku zonu u državni proračun. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter