Proračun Pule u plusu za 351 tisuću kuna

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Na konferenciji za novinare u gradskoj palači pulski je gradonačelnik govorio o 14 akata koje je donio od 30. kolovoza do 13. rujna. Rezimirajući polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada za tekuću godinu, gradonačelnik Miletić je istaknuo da su prihodi i primici ostvareni u iznosu od 144,9 milijuna kuna, a rashodi i izdaci u iznosu od 132,5 milijuna kuna. U prvih šest mjeseci ove godine iskazan je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 12,3 milijuna kuna, preneseni manjak iz 2011. iznosio je 12 milijuna, odnosno 30. lipnja 2012. iskazan je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 351 tisuće kuna. Sve kreditne obveze uredno su podmirivane, sredstva su se trošila ovisno o dinamici prihodovanja sredstava te ovisno o rokovima dospijeća pojedinih obveza.

Gradonačelnik je izdvojio i izvješće o svom radu tijekom prvih šest mjeseci ove godine te je naglasio kako je usvojio 300 općih i pojedinačnih akta iz svog djelokruga te još 62 interna akta, najvećim dijelom s područja javne nabave i radnih odnosa. Među tim aktima donesen je zaključak o prihvaćanju inicijative tvrtke Calucem za izradu i financiranje izrade izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja ICI Istra cement International, zaključak o utvrđivanju prijedloga UPU Istočna poslovna zona za javnu raspravu te utvrđivanju prijedloga UPU-a Max Stoja za javnu raspravu. Usto, donesen je i zaključak o utvrđivanju prijedloga UPU-a Lungo Mare za javnu raspravu.

U kolovozu 2012. iz sredstava proračunske zalihe Grada isplaćena su ukupna sredstva u iznosu od 64 tisuće kuna. Od toga tri tisuće kuna isplaćeno je Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata radi pokrivanja dijela troškova održavanja Susreta djece hrvatskih branitelja, u Savudriji u prostorima Dječjeg odmarališta "Vladimir Nazor", a tisuću kuna isplaćeno je Udruzi dijaliziranih na listi čekanja za transplantaciju bubrega Istarske županije radi pokrivanja tekućih troškova potrebnih za uspješan rad udruge. Po 10 tisuća kuna isplaćeno je tvrtki Poslovna razmjena d.o.o. Pula radi pokrivanja dijela troškova puta osnivača pulskog startup Business Exchangea po istočnoj Europi, po pozivu skupine tehnoloških investitora iz Silicijske doline, a u cilju pronalaženja investitora koji mogu pomoći u internacionalnoj ekspanziji proizvoda, D.Š.R.-u Carolina 3,2,1 iz Rijeke, radi pokrivanja troškova odlaska Jelene Vuković i njezine trenerice na Paraolimpijske igre u London, Sindikatu umirovljenika Hrvatske radi pokrivanja dijela troškova održavanja sportskih igara umirovljenika Istarske županije, Savezu udruga Rojca radi pokrivanja dijela troškova sudjelovanja na međunarodnoj mreži kulturnih centara Europe u Gutenburgu u vremenu od 27. do 30. rujna ove godine, Udruzi "Probudi se" kao potpora velikom humanitarnom projektu istoimenog Band Aida u kojem će prihod snimljenog nosača zvuka biti namijenjen sufinanciranju korisnika pučkih kuhinja te skloništa za beskućnike diljem Hrvatske, dok je po pet tisuća kuna isplaćeno Kinološkom društvu Pula radi sufinanciranja međunarodne organizacije izložbe pasa CAC PULA 2012 i Pulskim mažoretkinjama radi pokrivanja dijela troškova odlaska na Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se održalo od 30. kolovoza do 2. rujna u francuskom gradu Mazamet.

Član Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo Miodrag Kalčić dostavio je gradskom upravnom odjelu svoju ostavku na mjesto člana u tom vijeću. Na njegovo mjesto imenovana je Tea Grujić sa Sveučilišta Jurja Dobrile. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter