Proracun manji, ali projekti idu dalje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prioritet pulske gradske uprave je izgradnja kanalizacijskog sustava, ciji je veliki dio vec izgraden, a uskoro krece i najzahtjevniji dio, obalni kolektor, na koji ce se nadovezati uredenje rive i povratak grada tom dijelu mora, istaknuo je u petak predsjednik pulskog vladajuceg IDS-a Valter Boljuncic.

Unatoc smanjenom proracunu za 2011. izgradnja obalnog kolektora duž rive je prioritet i trebala bi krenuti pocetkom godine. Rijec je o 600 metara dugoj dionici radova u kojoj ce se prometovati jednim trakom naizmjenicno da bi se barem donekle ublažio prometni problem za vrijeme radova, kazao je Marko Martincic, predsjednik Kluba vijecnika IDS-SDP-a.

Pulski IDS je na konferenciji za novinare u petak rezimirao proteklih godinu i pol vladanja (od lokalnih izbora). Boljuncic se osvrnuo na realizirane projekte, istaknuvši medu njima izgradnju škole i vrtica na Velom Vrhu, radove u školama Šijana i Veruda, prometna rješenja u gradu, od obilaznice preko kružnog toka do parkirališta u Rojcu i nadomak novog gradskog stadiona, te zamah u kulturi.

- Iako je proracun za 2011. za 15 posto manji, nastavit ce se sa zapocetim projektima, rekao je Boljuncic.

Marko Martincic je rekao da je "nemoguce da Grad ostvari prihode kao proteklih godina, ali bez obzira na to zadržana su jednaka izdvajanja za socijalne komponente, pogotovo predškolski odgoj, sport i socijalnu skrb. Nije smanjeno ni komunalno održavanje jer ionako nam nije na visokoj razini, a najviše su smanjene one stavke koje se ustvari prolongiraju za buducnost. To je prije svega kapitalna izgradnja komunalne infrastrukture, za koju ce se sljedeca godina iskoristiti za pripremu kompletne dokumentacije.

IDS-ovi celnici napominju da su plinofikacija i izgradnja kanalizacije veoma bitni za Pulu, a kada se tome pridoda i najavljena izgradnja kružnog toka na ulazu u grad Hrvatskih cesta, u iducoj ce se godini ipak realizirati veliki projekti.


Podijeli: Facebook Twiter