Propusti se ponavljaju godinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Revizija poslovanja Grada Pule u 2010. godini bila je tema konferencije za novinare predsjednice pulskog ogranka HDZ-a, vijecnice Lovorke Tomicic, koja je istaknula da je revizija utvrdila nepravilnosti kao i prethodnih godina što samo potvrduje da se propusti godinama ponavljaju. Izdvojila je Tomicic nenaplatu dospjelih potraživanja, nenamjensko trošenje namjenskih sredstava, te nepravilno odradene postupke javne nabave.

- U prošloj godini nisu se poduzele mjere naplate za 12,5 milijuna kuna. Nedavno je Grad otpisao 14,6 milijuna kuna dugova zbog zastare koji su se mogli iskoristiti za javne potrebe. Gradonacelnik tvrdi da je to dug koji je nastao prije njegova mandata, ali onda bi gradonacelnik trebao nadležnim institucijama prijaviti one koji su odgovorni. Takoder, umjesto u propisano održavanje i gradnju komunalne infrastrukture u tekuce proracunske potrebe utrošeno je 8,32 milijuna kuna, dok je postupci javne nabave u iznosu od gotovo sedam milijuna kuna nisu obavljeni u skladu sa zakonskim odredbama, rekla je Tomicic.

- Tražimo od gradske uprave da izvještaj revizije za 2010. godinu, ali i prethodne godine, stavi na web stranice Grada jer javnost ima pravo na uvid. A ima i snagu mijenjati model poslovanja koji im nije u interesu. Ljudi koji rade propuste iskazuju nemar i nebrigu i ne mogu dalje raditi u gradskim službama, rekla je Tomicic podsjetivši da je zbog slicnog izvještaja revizije 2009. godine HDZ u veljaci ove godine poslao prijavu državnom odvjetništvu, koji ju je proslijedio USKOK-u. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter