"Propuh" u svlačionici Istre 1961

U konkurenciji za utakmicu s Dinamom - Seung-Hyeon Yoon (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
U konkurenciji za utakmicu s Dinamom - Seung-Hyeon Yoon (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Dva dana prije utakmice protiv Dinama kojom će nogometaši Istre 1961 krenuti u drugi dio sezone, malo tko u "zeleno-žutim" redovima može biti zadovoljan zimskim pripremama koje su ostale iza njih.

Razloga je više i mogli bi se u kratkim crtama svesti na komentar da su od planova koje su na "Drosini" zacrtali da bi ih voljeli realizirati tijekom siječnja, veoma malo ispunili. S jedne strane ima tu i dobrih strana, jer pulskog prvoligaša u zamjenu za novčanu naknadu koja bi popravila financijsku situaciju nije napustio niti jedan od nositelja igre, no to bi u konačnici mogla biti i jedina svijetla točka zimske pauze u moru problema s kojima su se susreli Igor Pamić i njegovi puleni.

Baratalo se tijekom prijelaznog roka s poprilično "zvučnih" imena koja bi trebala stići u Pulu, no zasad je "zeleno-žutu" svlačionicu osnažio samo jedan igrač kojeg bismo mogli svrstati u ovu kategoriju, Luka Vučko, uz opasku da on u ovom trenutku još nije spreman odraditi 90 minuta na visokom nivou.

Isto vrijedi i za Bojana Pavlovića, koji je u Pulu stigao u "pet do podne" i na kojeg bi Paminjo, ako danas stigne certifikat iz Mađarskog nogometnog saveza, mogao računati već za dvoboj protiv "modrih".

Blizu uvrštenju u zapisnik utakmice protiv Dinama su i Mirko Kramarić i Seung-Hyeon Yoon, možda ne toliko zbog nezaboravnih predstava koje su pružili tijekom ovih priprema, koliko zbog činjenice da će zdravstveni problemi standardni(ji)h "zeleno-žutih" igrača poprilično suziti Paminjov konačni izbor.

Tijekom sedam pripremnih ogleda kroz redove Istre 1961 prodefilirala je impozantna brojka od 50 igrača, većinom prolaznika koji se u vremenu provedenom na terenu nisu uspjeli nametnuti Igoru Pamiću te su se brzo vratili tamo odakle su i došli.

Razlog takvoj "prozračnosti" pulske svlačionice mogao bi se svesti na onu staru "koliko para, toliko muzike". (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter