Propucali mu auto: Odvjetnik nije zatražio zaštitu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki odvjetnik Pero Lozica, kojemu je jucer propucan automobil, nije zatražio policijsku zaštitu, iako je dan ranije prijavio prijetnje, doznaje se danas u policiji.

Ne otkrivajuci njegov identitet, u zagrebackoj su policiji potvrdili da je 37-godišnjak kojemu je u noci s cetvrtka na petak propucan automobil u ulici Jagodnjak, dan ranije prijavio prijetnje. No, policijsku zaštitu nije zatražio niti nakon što je na parkiranom smartu pronašao tri rupe od metaka ispaljenih iz još neutvrdenog oružja.

Pozivajuci se na neslužbene izvore mediji navode da je Lozica prijavio da mu prijeti vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Maric Zlatko Maric, koji je navodno blizak s njegovom suprugom.

Odvjetnik koji se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebackog holdinga danas, kao ni jucer, nije bio dostupan za izjave.

Njegovo ime spominjalo se u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedocio o kupnji jednog lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika Ratka Maceka, kojima se u tom slucaju sudi zajedno s HDZ-om kao prvom strankom optuženom za korupciju.

Zanimljiva je podudarnost da je prošloga tjedna bacena bomba koja nije eksplodirala pored automobila u dvorištu obiteljske kuce bivšeg šefa Hypo leasinga Drage Vidakovica. Osim što je poput Lozice povezan s Hypo bankom, Vidakovic je takoder svjedocio protiv bivšeg premijera Sanadera, ali u slucaju primanja provizije za kredit koji je austrijska Hypo banka 1995. odobrila Hrvatskoj. (Hina/Boris Kovacrv/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter