Propitivanje tolerancije i razlicitosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veseli povici zadovoljne djece orili su se u utorak dvoranom Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula tijekom predstave "Krava Ružica" autora Andrija Beyelera, koju je za zagrebacku Malu scenu režirao Ivica Šimic.

Vrlo dobre Nera Stipicevic i Ana Majhenic izmjenjivale su se iz uloge u ulogu u duhovitoj, poetskoj prici koja propituje pitanja tolerancije i razlicitosti.

Autor teksta Andri Beyeler dobitnik je nagrade "Braca Grimm" 2005., koja promovira izvrsnost u dramskom stvaralaštvu za djecu.

Na seoskom imanju seljak pocinje uvidati da njegova krava Ružica grdi i ismijava sve ostale životinje na farmi: psa zato što brzo jede, kokoš zato što glasno kokodace, a svinju zato što se prljava valja u blatu.

Životinje su zbog toga uznemirene, pa seljak odluci kravu poslati daleko od kuce, u Afriku. Povratkom kuci Ružuica proživljava svojevrsnu katarzu i uvida da su životinje na farmi njezini prijatelji koje treba poštovati, a ne ismijavati, unatoc tome što se razlikuju od nje.

Tekst je na hrvatski prevela Maja Oršic Magdic, scenografiju je osmislila Dinka Jericevic, kostimografkinja je Hana Letica, a glazbu je skladala pjevacica Ivanka Mazurkijevic.


Podijeli: Facebook Twiter