Propao kroz trule daske mola u valbandonskoj lucici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što se u petak navecer vratio iz ribolova, izlazeci iz svoje brodice, tast citatelja koji se obratio našoj redakciji propao je kroz trule daske na molicu u lucici u Valbandonu.

"Ozlijedio je noge i kicmu, srecom radi se o lakšim ozljedama", navodi naš citatelj. "Lucica Valbandon je pod nadležnošcu Lucke uprave Pula, a u tako je lošem stanju da je opasna po život iako se vlasnicima brodica vezovi uredno naplacuju", dodaje on.

"Vlasnici svih 400 brodica uredno svake godine placaju vez 200 kuna po dužnom metru te imaju ugovore s Luckom upravom. Dugi niz godina, kad isti ti vlasnici pitaju kad ce se srediti vezovi, dobiju informaciju od Lucke uprave - cekamo dozvole, bit ce.



Nije mi jasno, mora li ostati invalid ili, nedajbože, poginuti na tim trulim molovima da bi netko konacno nešto poduzeo? Ne tražimo nikakav luksuz, samo minimum sigurnosti. Rješavaju li se baš uvijek problemi u našoj državi kad je prekasno, ili postoji netko normalan da riješi ovaj problem za dobro svih prije nesrece", pita se.

Bili su na Hitnoj pomoci, a nezgodu su prijavili i Luckoj upravi, na što su im samo rekli da su stavili plocu upozorenja da se molovi koriste na vlastitu odgovornost.

"Strašno! Zgrožen sam kakve sve nenormalne stvari mogu proci u Lijepoj našoj. Još uvijek nitko od nadležnih nije sanirao jednu od mnogih rizicnih daski. Vjerojatno od pola milijuna kuna godišnjeg prihoda od vezova nemaju novca da se to riješi," zakljucuje.

Upit o ovom slucaju uputili smo Luckoj upravi Pula gdje nam nisu odgovorili kad ce oštecenje sanirati. U više navrata najavljena je sanacija molova, a izgradnja dva nova u lucici Valbandon krece ove jeseni, navode.

Trenutno se ceka potvrda glavnog projekta od Istarske županije te dogovor s Opcinom Fažana o placanju komunalne naknade.

"Što se tice ozljeda, žao nam je ako je do njih došlo, ali na svim gatovima koji su u derutnom stanju postoji natpis o kretanju na vlastitu odgovornost", zakljucuju u Luckoj upravi.


Podijeli: Facebook Twiter